Entertainment

Linda: 'Ik ben met meer dan 900.000 kijkers al hartstikke blij'

07 september 2019 09:19 Aangepast: 07 september 2019 12:31
Beeld © ANP

Ze had het hard nodig, maar na een ontspannende vakantie in haar tweede huis in Portugal is Linda de Mol (55) helemaal klaar voor een nieuw televisieseizoen bij haar nieuwe werkgever Talpa. "Het was heerlijk, heel relaxed", vertelt ze in De Telegraaf.

"We hebben bij SBS niet de illusie RTL nu al te kunnen verslaan"

De 55-jarige presentatrice trapt zaterdagavond op SBS6 af met Ik Hou van Holland. Daar ging bijna een hele maand vrij aan vooraf, en dat was nodig ook. "Daar was ik even aan toe, helemaal in het jaar dat ik van zender verhuisde", bekent de presentatrice.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Linda de Mol: 'We hoeven niet te winnen van RTL 4 en NPO'

Het vakantie vieren ging haar eigenlijk nog goed af ook en zorgde er bovendien voor dat ze met frisse ideeën terugkwam. "Ik merkte dat ik het 'even-helemaal-niets-doen' echt wel tot kunst wist te verheffen. Het is een kwestie van je hoofd leegmaken en dan merk je vanzelf dat het creatieve deel van je brein na een tijdje vanzelf weer begint te borrelen en je weer leuke nieuwe ideeën krijgt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol: 'Ik denk niet dat ik ooit stop'

Al die creatieve ideeën moeten vervolgens gebruikt worden om het uiteindelijke doel te bereiken. "Mijn opdracht is om marktaandeel van SBS6 te laten stijgen en dat zou moeten kunnen lukken", aldus Linda. "We hebben bij SBS niet de illusie RTL nu al te kunnen verslaan. Maar als we in de buurt van een miljoen kijkers komen, is dat al een grote stap voorwaarts."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Wendy van Dijk: 'Ik wil in film spelen met Linda de Mol'

De blondine beseft dat Ik Hou van Holland op de zaterdagavond "hele pittige" concurrentie heeft van Dancing With the Stars (RTL 4) en Beste Zangers (NPO 1). Toch is ze niet bang om de strijd aan te gaan. Dat de eerste slag dan niet meteen gewonnen wordt, is dan niet erg. "Ik ben met meer dan 900.000 kijkers al hartstikke blij."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore