Entertainment

Armin van Buuren: 'Ik moet lol blijven houden in de studio'

05 september 2019 16:02
Beeld © ANP

Dj Armin van Buuren (42) weet zijn fans keer op keer te verrassen met inspirerende tracks en unieke samenwerkingen. Maar naast muziek kiest hij steeds vaker voor zijn gezin. Zo vertelt hij openhartig aan RTL Boulevard.

“Ik heb ontdekt dat het opzoeken van nieuwe dingen voor mij de brandstof is om in de muziek aan de slag te blijven"

Hoewel dj's hand in hand gaan met party-eiland Ibiza, heeft Armin van Buuren deze zomer gewoon gezellig vakantie gevierd met zijn gezin in Zuid-Frankrijk. "In Ibiza ligt mijn hart, alleen is er voor kinderen niet zo veel te doen”, legt hij uit aan RTL Bouelvard.

Qualitytime met zijn gezin is namelijk ontzettend belangrijk voor de succesvolle Armin. In Zuid-Frankrijk is hij dan ook helemaal tot rust gekomen en heeft hij weer kunnen genieten van het vaderschap."Het hele jaar ben je alleen maar aan het racen en rennen (…) Ik heb heel veel tijd aan mijn kinderen besteed. Die hadden echt weer even een papa.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Armin van Buuren headliner Australisch festival

Zijn werk heeft hij de twee weken in La France helemaal losgelaten. Wie Armin wilde bereiken had dikke vette pech, zijn telefoon zat namelijk goed verstopt in een kluis. En die vrije tijd, die balans, is belangrijk voor de o zo drukke dj. En niet allen voor zijn familie, maar ook op muzikaal gebied is zijn ontwikkeling een must. Zo maakt hij tegenwoordig niet alleen meer zijn typerende dancetracks, maar doet hij ook uitstapjes naar pop - zoals hij deed met Davina en Marco. "Ik merk dat ik me steeds meer als een vis in het water voel in de studio”, aldus Armin.

Iets wat ook is terug te horen op (alweer zijn zevende) studioalbum genaamd Balance, dat op 25 oktober uitkomt. “Dit album heeft twee gezichten", aldus Armin. Aan de ene kant de meer radiovriendelijke kant en aan de andere kant meer mijn echte sound, meer de trance. Die sound zal ik nooit verlaten, maar ik ben het meer aan het oprekken, de randjes aan het opzoeken.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Armin van Buuren en Lucas & Steve slaan handen ineen

En die uitdaging heeft ‘ie ook nodig. “Ik heb ontdekt dat het opzoeken van nieuwe dingen voor mij de brandstof is om in de muziek aan de slag te blijven. Voor mij is het nu echt zaak dat ik de studio in ga en word geïnspireerd door iemand (...) Ik merk dat ik dat nodig heb, anders kan ik geen muziek meer maken. Ik moet lol blijven houden in de studio.”

Hij is dan ook op zoek naar vernieuwing, maar tegelijkertijd wil hij zijn fans niet teleurstellen. Een dubbelalbum was voor hem de oplossing. “Als je hetzelfde blijft dan verlies je de lol erin”, aldus Armin. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Armin scoort eerste nummer 1-hit Top 40

Het nieuwe album van Armin, Balance, is vanaf 25 oktober te beluisteren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore