Entertainment

Amsterdam Fashion Week in teken van tijdloze kleding

05 september 2019 07:28 Aangepast: 05 september 2019 08:19
Beeld © ANP

Amsterdam staat de komende dagen weer in het teken van de laatste modetrends. Tijdens de Amsterdam Fashion Week laten ontwerpers en modemerken hun laatste creaties zien op verschillende plekken in de stad. Daarbij draait het tegenwoordig steeds meer om tijdloze kleding.

"Het gaat niet meer over wat er morgen speelt of volgend jaar"

"Het gaat niet meer over wat er morgen speelt of volgend jaar. Het gaat om het nu", zegt initiatiefneemster van de Amsterdam Fashion Week, Danie Bles. "Je ziet tegenwoordig ook veel meer collecties die doorlopen met kleding die je bij wijze van spreken het hele jaar kunt dragen. Zo kun je een basisgarderobe creëren."

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

New York Fashion Week in teken van diversiteit

Een ver-van-je-bed-show is de Fashion Week ook steeds minder, vindt Bles. Catwalks vol vreemde en kunstzinnige creaties zijn er niet meer. "Het moet meteen draagbaar zijn voor consumenten", vindt Bles.

De halfjaarlijkse Fashion Week begint donderdag in het Museumkwartier wanneer Ronald van der Kemp een show geeft in het Moco Museum. Ook in onder meer de Nieuwe Kerk, op de Weesperzijde en het Museumplein vinden evenementen plaats. Bles zou de Fashion Week het liefst naar nog veel meer plekken in Amsterdam brengen. "Dat zou echt mijn droom zijn. De Houthavens, Albert Cuyp of in Noord bijvoorbeeld. Locaties kunnen ontzettend veel toevoegen."

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Cara Delevingne verdient meer dan collega Kate Moss

De Amsterdam Fashion Week duurt tot en met zaterdag.

ANP / RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`