Ga naar de inhoud
Entertainment

Johan Derksen over Jandino: 'Hij moet professionele hulp zoeken'

Beeld © ANP

De harde grappen van Jandino Asporaat (38) die hij tijdens het Voetballer van het Jaar Gala maakte, zijn bij Johan Derksen (70) in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik kan die jongen alleen aanraden professionele hulp te zoeken", aldus de voetbalanalist.

"Het is natuurlijk een b-artiest die niets te doen had en Talpa wil weer wat bijzonders"

Hoewel Johan zelf ook regelmatig het randje opzoekt, kan hij niet lachen om de grappen van de cabaretier, zo vertelt hij in de radio-variant van Veronica Inside. "Ik heb de zelfspot. Als er een keiharde grap wordt gemaakt over mij dan kan ik daarom schaterlachen." Iets wat afgelopen maandag niet het geval was. "Ik kan er niet om lachen, ik voel me ook niet gepikeerd of gekwetst of zo, wat een onzin", klinkt het duidelijk.

Jandino
Lees meer:
Jandino Asporaat reageert op doodsbedreigingen na grap

De sportjournalist gaat verder: "Het is natuurlijk een b-artiest die niets te doen had en Talpa wil weer wat bijzonders (...) het past helemaal niet bij Hélène, het past helemaal niet bij voetbal. En dan heb je zo'n lachend leeghoofd op het podium staan." Verder ligt Johan er eigenlijk niet zo wakker van, iets wat Wilfred Genee niet anders had verwacht. "Waar maken die mensen zich druk om?"

Johan
Lees ook:
Johan Derksen wéér onder vuur om uitspraken

Al voor de avond moest beginnen was er onenigheid tussen Johan en Jandino. Als gevolg daarvan maakte de grappenmaker een paar keiharde grappen tijdens het gala. Hij opende de avond met een stand-up van zo'n drie minuten met als insteek 'je moeder'. Over Johan Derksen maakte hij de volgende grap: "Als je de kans krijgt om de mannen van VI een halfuur eerder van de buis af te pleuren, neem ik die kans. Je weet, Johan Derksen is gewoon aan het koken in zwavel op dit moment." Hij sloot af met: "Johan Derksen, je moeder!"

Deze grap viel echter niet bij iedereen in goede aarde, aangezien Johan op 31-jarige leeftijd afscheid moest nemen van zijn moeder en ook zijn dochter op jonge leeftijd haar moeder verloor.

Johan
Lees ook:
Johan Derksen: 'Wij hebben schijt aan John de Mol'

Jandino zegt een wijze les te hebben geleerd van zijn korte optreden op het voetbalgala. "Je komt nooit schoon uit een moddergevecht. Er zijn eenmaal mensen die echt genieten van ellende. Ik ben een hard werkende, positieve gast. Hoe hard ze ook hun best doen om je neer te halen, het gaat ze niet lukken."

Toch had hij niet kunnen bedenken dat het zó uit de hand zou lopen en dat hij zelfs met de dood zou worden bedreigd. "Via social media, naar mijn kantoor en zelfs mijn privé-telefoonnummer achterhaald", deelde hij gisteren op social media.. "En daar de meest hatelijke berichten sturen. Ik herhaal: mijn privénummer. Er is mij geen ziekte bespaard gebleven." Maar het heftigste vond hij de diep gewortelde haat tegen buitenlanders die zich openbaarde. "Bericht na bericht."