Entertainment

Frans Bauer debuteert als coach in The Voice Senior

30 augustus 2019 07:56 Aangepast: 30 augustus 2019 08:33
Beeld © William Rutten

Frans Bauer debuteert vrijdagavond als coach van The Voice Senior. Hij vervangt in het tweede seizoen het duo Gerard Joling en Gordon en coacht op zijn eigen manier. "Voor mij hoeft iemand geen perfecte auditie te doen, als ik maar iets hoor waarin ik geloof. Dan kies ik iemand vanuit mijn hart. Daarmee heb ik wel regelmatig een leuke kandidaat voor de neus van anderen weggekaapt", vertelt de zanger in De Telegraaf.

"Het belangrijkste is plezier maken. Dat is voor mij ook de basis, daarmee maak je uiteindelijk het verschil"

"Eigenlijk ben ik een soort underdogcoach. Dat is het repertoire dat ik zing ook: mij hoor je niet elke dag op de radio. Misschien ben ik wel een gevaarlijke outsider. Waar ik naar op zoek ben is die ene persoon die onder druk en spanning van een auditie blijft presteren. Maar het belangrijkste is plezier maken. Dat is voor mij ook de basis, daarmee maak je uiteindelijk het verschil."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frans Bauer emotioneel door zoon Christiaan

Met coachen van talent heeft Frans geen ervaring. "Nu ga ik iets doen wat mensen niet van mij zijn gewend: ik moet keuzes maken en daarbij mijn eerlijke mening proberen te geven. Helaas moet ik daarbij kandidaten laten gaan. Dat vind ik lastig hoor."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Frans Bauer laat babi pangang staan en verliest kilo's

The Voice Senior is voor RTL4 de opening van het tv-seizoen. Dit seizoen wordt gepresenteerd door Lieke van Lexmond en Martijn Krabbé.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore