Entertainment

Virgil van Dijk Europees voetballer van het jaar

29 augustus 2019 19:59 Aangepast: 29 augustus 2019 20:11

Virgil van Dijk is door de UEFA in Monaco uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar. De 28-jarige verdediger van Liverpool kreeg de bokaal uitgereikt na afloop van de loting voor de groepsfase van de Champions League.

"Ik heb voor elke stap in mijn voetbalcarrière heel hard moeten werken"

Van Dijk was samen met Lionel Messi (FC Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Juventus) genomineerd. Eerder op de avond kreeg hij ook de bokaal voor beste verdediger. Frenkie de Jong is verkozen tot beste middenvelder. Van Dijk is vereerd, zegt hij. "Ik heb voor elke stap in mijn voetbalcarrière heel hard moeten werken, maar dat hoort bij mij en ik ben dan ook heel trots dat ik nu deze trofee heb gewonnen."

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Virgil van Dijk op de cover van FIFA 20

Van Dijk heeft het beste seizoen van zijn carrière tot dusver achter de rug. De aanvoerder van het Nederlands Elftal won afgelopen seizoen met zijn club de Champions League en na de finale werd hij uitgeroepen tot Man of the Match.  

Hij werd al uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Engeland door zowel collega's als voetbalfans, ook al eindigde zijn club in de competitie nipt als tweede. Deze maand won hij met Liverpool wel de Europese Supercup ten koste van Chelsea. 

De prijs voor Europees voetballer van het jaar wordt sinds 2011 uitgereikt. De jury bestaat uit 55 sportjournalisten en 80 coaches van clubs uit de groepsfase van de Champions League. Van Dijk is de eerste Nederlander en de eerste verdediger ooit die de prijs ontvangt. Vorig jaar ging de titel naar de Kroaat Luka Modric (Real Madrid).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore