Entertainment

Friends wilde eigenlijk verdergaan zonder Jennifer Aniston

27 augustus 2019 17:50 Aangepast: 27 augustus 2019 18:52
Beeld © Getty Images/NBC

Hoewel de Friends-sterren nog altijd miljoenen per jaar verdienen aan de rechten voor het opnieuw uitzenden van de show had het leven van Jennifer Aniston (50) er heel anders uit kunnen zien. In een nieuw boek wordt onthuld dat de actrice bijna uit de serie werd geschreven na seizoen één.

Naar aanleiding van het 25ste jubileum van Friends komt er een nieuw boek uit in september, Generation Friends. Hierin doet de auteur uit de doeken wat er allemaal achter de schermen gebeurde bij de hitserie. Eén van de opmerkelijkste onthullingen is dat Jennifer Aniston eigenlijk uit de show zou worden geschreven na seizoen één. En dit had voornamelijk te maken met een conflict rondom haar schema. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aapje uit Friends opnieuw te zien in televisieserie

Jennifer speelde ten tijde van de première van Friends namelijk in nog een serie, Muddling Through. Deze werd gemaakt door CBS en in haar contract stond dat ze verplicht moest stoppen met andere baantjes als er een tweede seizoen zou komen. Dat zou een einde hebben betekent voor Rachel Green, die uiteindelijk zo populair bleek in Friends. Uiteindelijk bleek Muddling Through geen succes en kon Jennifer rustig doorgaan met het vertolken van de ietwat dommige blondine. 

Naast deze onthulling over Jennifer blijkt dat de makers in eerste instantie de show wilden laten draaien rondom een relatie tussen Monica en Joey. Uiteindelijk viel dit plan in duigen toen de relatie van Ross en Rachel enorm populair werd en Monica uiteindelijk trouwde met Chandler. Generation Friends is vanaf 17 september verkrijgbaar. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore