Entertainment

Soy Kroon heeft rol in NPO-serie Hoogvliegers

27 augustus 2019 11:46 Aangepast: 27 augustus 2019 11:47
Beeld © ANP

Soy Kroon, Josha Stradowski, Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat hebben een rol in de nieuwe achtdelige dramaserie Hoogvliegers, die de EO vanaf 11 januari uitzendt op NPO 1. De omroep presenteerde de dramaserie dinsdag op de seizoenspresentatie van de EO in Hilversum.

"Het is een wereld op zich"

Hoogvliegers vertelt het verhaal van de jonge Rutger (Josha Stradowski), Guus (Soy Kroon) en Leyla (Sinem Kavus) die een loodzware opleiding volgen bij de Koninklijke Luchtmacht. De kijkers volgen de vrienden op weg naar volwassenheid en worden deelgenoot van hun kameraadschap, hun relatie met hun familie, hun verdriet, vreugde en liefdes in tijden van oorlog en vrede.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coen Swijnenberg ambassadeur Hoogvliegers

Begin augustus merkten inwoners van Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden opnames op. Het ging hier om cruciale scènes voor Hoogvliegers waarbij gevlogen werd met twee F-16’s, een Pilatus PC-7 en een C-130 Hercules-transporttoestel. Ook zijn er opnames gemaakt op locaties in Jordanië, Marokko, de Verenigde staten en op verschillende luchtmachtbases in Nederland.

"De wereld van de gevechtsvliegtuigen is zoveel meer dan alleen maar een aantrekkelijk decor", zegt EO-eindredacteur Arnoud Bruinier. "Het is een wereld op zich, met geheel eigen codes en regels. Een dynamische, snel ontvlambare wereld waarin vliegers continu op scherp staan."

"Hoogvliegers geeft je een unieke en realistische inkijk in een wereld die normaal gesloten blijft", zegt Errol Nayci, de bedenker en producent van Hoogvliegers. De luchtmacht verleende met materieel medewerking aan de serie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore