Entertainment

GTST begint seizoen met tegenvallende kijkcijfers

27 augustus 2019 09:34 Aangepast: 27 augustus 2019 09:36
Beeld © ANP

Goede tijden, slechte tijden is het nieuwe seizoen maandag niet best begonnen. Naar de eerste aflevering van het dertigste seizoen keken slechts 665.000 mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat is flink minder dan voorgaande jaren toen de start altijd minstens een miljoen mensen trok.

De nieuwe reeks zou aanvankelijk pas in september van start gaan, maar werd door RTL een week naar voren gehaald. Dat had mogelijk te maken met de lage kijkcijfers van de compilatieafleveringen en de vernieuwde vooravondprogrammering van Talpa-zender SBS6. Die zendt vanaf maandagavond dagelijks de tv-klassiekers Man bijt hond en Lingo uit, waar de NPO jarenlang furore mee maakte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Donny Roelvink zet voet in GTST-soapdorp Meerdijk

Goede tijden, slechte tijden, dat sinds 1990 te zien is op RTL 4, verkeerde het afgelopen tv-seizoen ook al in moeilijkheden. De kijkcijfers liepen terug en fans klaagden dat de verhaallijnen te ver van hen afstonden. De soap zou daarom na de zomerstop terugkomen met 'normalere' verhaallijnen. "Natuurlijk heeft de kijker niet alles wat in GTST gebeurt, in het echt meegemaakt. Maar we gaan meer nadruk leggen op invoelbaarheid en herkenning", zei producent Rohan Gottschalk in juli.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore