Entertainment

Taylor Swift open over ruzie met Kanye West

26 augustus 2019 11:19 Aangepast: 26 augustus 2019 11:53
ANP

Voor Taylor Swift (29) zal het maandag best vreemd zijn om op te treden tijdens de MTV VMA. Het is namelijk precies tien jaar geleden dat tijdens diezelfde awardshow Kanye West het podium bestormde, omdat hij vond dat de zangeres onterecht met de prijs voor beste videoclip naar huis ging. Het moment maakte destijds diepe indruk op haar en ze schreef er zelfs over in haar dagboek.

"Ik denk niet dat er veel mensen zijn die kunnen begrijpen hoe het is als miljoenen mensen je haten"

Tien jaar geleden won de 29-jarige zangeres de award voor Female Video of the Year, tot groot ongenoegen van de rapper. Omdat hij vond dat de prijs naar Beyoncé moest gaan, beklom hij het podium en pakte hij de microfoon van Taylor af. "Ah, wat er al niet kan veranderen in een week", schreef de zangeres in haar dagboek, waarvan een fragment te lezen is in een speciale uitgave van haar nieuwe album Lover. "Als je zou zeggen dat een van de grootste muzikale sterren het podium op zou springen om op livetelevisie te zeggen dat ik niet had mogen winnen: zou ik zeggen, dat soort dingen gebeuren niet in het echt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Taylor Swift skipt 'spelling is fun' in lied

Hoewel de rapper achteraf publiekelijk zijn excuses heeft aangeboden, was het een paar jaar later toch weer raak. "Ik denk dat Taylor en ik misschien nog steeds seks zouden kunnen hebben. Waarom? Omdat ik die bitch beroemd hebt gemaakt", rapte Kanye in zijn nummer Famous (2016). Dit tot groot ongenoegen van de zangeres die haar boosheid deelde op sociale media. Kim Kardashian nam het vervolgens op voor haar echtgenoot door geluidsfragmenten te delen waarop Taylor toestemming geeft voor het liedje.

De zangeres kreeg na de actie van Kim flink wat bakken kritiek over zich geen. Eerder deze maand vertelde Taylor al dat ze zich erg eenzaam voelde in die periode. "Ik denk niet dat er veel mensen zijn die kunnen begrijpen hoe het is als miljoenen mensen je haten. Als je zegt dat iemands carrière geboycot moet worden, dan praat je over een mens. Jullie sturen massaal berichten naar diegene om stil te zijn, te verdwijnen of zelfs om zelfmoord te plegen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Taylor Swift bemoeide zich bewust niet met politiek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore