Ga naar de inhoud
Entertainment

Disneyland Parijs komt met heuse Avengers Campus

Bezoekers van Disneyland Parijs kunnen in de toekomst hun superkrachten laten testen in een attractie rond de Avengers. Op fanbeurs D23 maakte het entertainmentbedrijf bekend dat het een ‘Avengers Campus’ opent in de parken in Parijs en in het Californische Anaheim.

De campussen krijgen beide een interactieve dark-ride waarin bezoekers Spider-Man een handje moeten helpen de ‘spider-bots’ die uit het opleidingsinstituut zijn ontsnapt te vangen. Parkgangers krijgen daarbij de kans te beleven hoe het is om zelf met spinnenwebben te schieten, zo liet de baas van de Disneyparken wereldwijd, Bob Chapek, zondag weten tijdens een presentatie van de plannen.

De Avengers Campus opent in 2020 in Californië. Wanneer bezoekers van Disneyland Parijs zich op de campus kunnen melden, maakte het bedrijf niet bekend.

Disney+
lees meer:
Disney+ is niet uit op een eindeloos aanbod

Het nieuws over de attracties rond Spider-Man, de eerste in de Disneyparken, volgt niet lang op de bekendmaking dat Disney-dochteronderneming Marvel uit de samenwerking met filmstudio Sony rond de Spider-Man-films is gestapt. Dit betekent dat de spinnenman niet langer deel uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe en dus niet meer zal opduiken in films en series over Avengers-personages.

Sony heeft echter alleen de filmrechten rond Spider-Man, waardoor Disney het alter ego van Peter Parker wel kan gebruiken voor de attractieparken en andere zaken.

Disney
lees ook:
Disney versus Netflix: de strijd barst los
Bron: ANP/RTL Boulevard