Entertainment

Azealia Banks niet onder de indruk van Zweden

26 augustus 2019 06:39 Aangepast: 26 augustus 2019 07:33

Het bezoek van rapper Azealia Banks aan Stockholm valt bij haar niet in goede aarde. De 28-jarige ergert zich aan het gebrek aan alcohol en cannabis in het Scandinavische land. Dat melden Zweedse media. Waarom de Amerikaanse in de Zweedse hoofdstad is, is onbekend.

"Ik voel me hier onderdrukt door het socialisme"

"Ik snap dat A$AP Rocky door de passief-agressieve natuur van de Zweden en het gebrek aan goede cocktails totaal uit zijn plaat ging hier," laat Banks weten op haar Instagram Story. Daarmee refereert ze naar het feit dat haar collega-rapper korte tijd in een Zweedse cel zat, nadat hij ruzie kreeg met een aantal mannen op straat in Stockholm. Ook hekelt ze het socialisme in Zweden. "Ik voel me hier onderdrukt door het socialisme. Er is geen wit, de alcoholwetten zijn streng en er is alleen saai eten", schrijft Banks. "Dit socialismegedoe is onzin en werkt alleen als iedereen een algemeen doel heeft. Het werkt in Zweden want iedereen hier is blank. Amerikaanse jongeren en Bernie Sanders zijn gek dat ze dit naar Amerika willen brengen."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Azealia Banks stelt albumrelease uit

Banks beschuldigt de Zweden ook van racisme. "Zweden denken dat ze zo progressief zijn, maar ze zijn racistisch. Ze zijn het soort racistisch waarbij ze automatisch walging voelen als ze een zwart iemand zien. Ze kijken je niet eens boos aan, ze vermijden al het oogcontact."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore