Entertainment

Imanuelle Grives hoort of ze langer vast moet blijven zitten

26 augustus 2019 04:39 Aangepast: 26 augustus 2019 07:19
Imanuelle Grives Beeld © ANP

Een spannende dag voor Imanuelle Grives. De actrice hoort maandag of ze langer in de cel blijft voor drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland. De 34-jarige Rotterdamse zit inmiddels ruim een maand vast. De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt haar zaak achter gesloten deuren als nummer 17 op de rol, volgens het Openbaar Ministerie wellicht in de vroege middag.

Grives’ hechtenis kan met een maand worden verlengd, maar ze kan ook onder elektronisch toezicht in België worden geplaatst. Ook kunnen andere voorwaarden aan een eventuele voorlopige vrijlating worden verbonden. Grives woont de zitting bij, verwacht haar advocaat.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Actrice Imanuelle Grives moet nog een maand langer in cel blijven

Imanuelle werd op 21 juli aangehouden met meer dan 100 xtc- en amfetaminepillen, MDMA, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres lagen nog meer drugs. Ze wordt verdacht van "mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen". Naar eigen zeggen verkocht ze drugs als voorbereiding op een nieuwe rol, maar het OM vindt dat verhaal twijfelachtig.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore