Entertainment

2,5 miljoen Nederlanders hebben The Lion King al gezien

25 augustus 2019 10:05 Aangepast: 25 augustus 2019 12:22
Beeld © ANP

De nieuwe versie van de Disney-film The Lion King heeft weer een record gebroken. Binnen zes weken kochten meer dan 2,5 miljoen mensen in Nederland een kaartje voor de film. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscopen.

De film staat momenteel steeds op de eerste plaats van best bezochte bioscoopfilms in Nederland. Zelfs nieuwe films als Once upon a time in Hollywood van Quentin Tarantino of de actiefilm Angel has fallen met Gerard Butler en Morgan Freeman kunnen het succesvolle leeuwenjong niet van de eerste plaats verdrijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cast Anastasia voelt druk succes The Lion King niet

The Lion King doet het niet alleen in Nederland heel goed, wereldwijd is de opbrengst van de liveactionfilm binnen zes weken gestegen naar bijna 1,5 miljard dollar.

De remake, met de stemmen van onder anderen Beyoncé en Seth Rogen, vertelt het verhaal van leeuwtje Simba dat is voorbestemd zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne. Als zijn vader echter overlijdt en zijn oom Scar de troon opeist, vlucht Simba weg om in een ver land een nieuw leven op te bouwen.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore