Entertainment

Netflix komt met horrorserie over Fyre Festival

22 augustus 2019 21:18 Aangepast: 23 augustus 2019 09:49
Beeld © YouTube-kanaal Netflix

Een exclusief festival op de Bahama's dat niet door blijkt te gaan, gevechten om tenten en voorverpakte broodjes kaas: het mislukte Fyre Festival klinkt als een horrorfilm. Netflix gaat nu een stapje verder en maakt een heuse horrorserie over het feestje dat te mooi bleek om waar te zijn.

Iedereen had het begin dit jaar over de documentaire Fyre: The Greatest Party That Never Happened. Hierin was te zien hoe een Amerikaanse zakenman een exclusief festival wilde organiseren voor de allerrijksten. Het bleek één grote flop te worden. In de serie The I-Land loopt het allemaal nóg minder goed af. Denk aan een mix tussen Lost en de meest bloederige horrorfilm die je je maar kunt bedenken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fyre Festival-cateraar na GoFundMe-actie bijna weer opgelicht

Als we de bloedstollende trailer mogen geloven, is iedereen uitgenodigd. Maar of je het festival weet te overleven, is nog even de vraag. De trailer heeft veel gelijkenissen met Fyre Festival. Zo zien we ook hier knappe modellen in de promovideo en zwemmen er zelfs biggetjes voorbij. Wie wil er nou niet naar dit fantastische eiland?!

Netflix omschrijft de serie als volgt: tien mensen worden wakker op een verraderlijk eiland en kunnen zich niets meer herinneren. Ze komen er al snel achter dat deze wereld niet is zoals het lijkt. Ze komen voor de extreme psychologische en lichamelijke uitdagingen van het eiland te staan en moeten de beste versie van zichzelf worden - of doodgaan als de slechtste versie van zichzelf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kendall Jenner reageert op Fyre Festival

De zevendelige serie is vanaf 12 september te zien op Netflix.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van