Entertainment

Marco Borsato een echt familiemens: óók voor The Voice

21 augustus 2019 15:15 Aangepast: 21 augustus 2019 15:32
Marco Borsato Beeld © ANP

Als er één coach is die nauw betrokken is bij zijn kandidaten van The Voice, is het Marco Borsato wel. Zijn jaarlijkse barbecue staat weer voor de deur, waar de zanger ieder jaar al zijn kandidaten voor uitnodigt. Vorig jaar waren maar liefst 130 van de 200 genodigden aanwezig op het evenement. Van kids tot senioren, zangers en zangeressen: iedereen is welkom.

"Ik was zelf ook een laatbloeier, maar ik heb ook mijn dromen waargemaakt"

Kijkend naar de kiekjes op de social media van Marco Borsato, valt er maar één conclusie te trekken: zijn familie is het allerbelangrijkste voor hem. Afgelopen dagen hebben we al heerlijk kunnen genieten van de prachtplaatjes van zijn gezin in Italië, waar het geluk duidelijk vanaf straalt. "Ik ben Italiaan, dus dan hou je van gezelligheid met familie, vrienden en kennissen. Het liefst met z'n allen aan een lange tafel. Ik vind het heerlijk om te koken en ervoor te zorgen dat er genoeg van alles is. Vandaar ook die jaarlijkse barbecue", vertelt de trotse vader in een interview met Avro Bode.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Marco Borsato treedt in voetsporen Hans Klok

Als barmhartige vader laat Marco zijn kroost heel erg vrij in de opvoeding. "Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen de ruimte krijgen eigen fouten te maken. Dat ze leren wat de consequenties zijn als ze de verkeerde keuzes maken. Ze kiezen ieder hun eigen pad en daar mogen ze zo lang over doen als ze willen. Ik was zelf ook een laatbloeier, maar ik heb ook mijn dromen waargemaakt. Sommige mensen zitten zo bovenop hun kinderen: dit moet je doen, dit mag niet. Ik vraag me af of kinderen daar gelukkig van worden. Liever laat ik het ze zelf ontdekken. En dat doen ze ook." 

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Bijzondere en emotionele vakantie voor de Borsato's

Nu het nieuwe seizoen van The Voice Senior weer voor de deur staat, maakt Marco zich weer klaar voor een nieuw team vol talentvolle kandidaten. De coach doet dan ook zijn best om iedereen zoveel mogelijk in hun kracht te zetten. "Wat bij senioren vooral belangrijk is: dat wij ze van hun beste kant laten zien. Zodat ze wat ze kunnen, nog één keer heel goed doen. Dat doe ik door samen met de kandidaat het goede liedje te kiezen en te kijken waar iemands talent ligt. Die rol is zo dankbaar om te vervullen."

Het liefje van Leontine legt uit wat zijn geheim is achter het zijn van een goede coach. "De grootste stappen maak je met zelfvertrouwen. Dus als coach zorg ik ervoor dat iemand goed in zijn vel zit. Door iemand zelf ook te laten zien wat zijn sterke punten zijn. Want als je je zeker voelt ga je anders staan, lopen, kijken, zingen en praten", stelt de lieftallige vader van drie kinderen.  

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

ZIEN: Vakantiefoto's van de Borsato's om verliefd op te worden

Benieuwd naar hoe het team van Marco het gaat doen dit seizoen? Kijk dan naar de eerste aflevering van The Voice Senior op vrijdag 30 augustus om 20:30 uur op RTL4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore