Entertainment

Wendy noemt nieuwe programma spannend door lagere scores

21 augustus 2019 11:23 Aangepast: 21 augustus 2019 11:29
Wendy van Dijk Beeld © ANP

Flirty Dancing staat volgens Wendy van Dijk voor het vernieuwde SBS6 en ze vindt het een enorme uitdaging. De presentatrice is vanaf 8 september te zien met het programma, waarin singles elkaar ontmoeten op de dansvloer. "Met deze overstap daag ik mezelf weer uit. En ja, het is ook spannend", geeft Wendy toe aan het AD. "We weten allemaal dat programma's ook minder kunnen scoren."

"Je loopt een risico, maar het geeft me energie"

Het concept van Flirty Dancing: de singles worden gematcht, leren een dans en ontmoeten elkaar pas voor het eerst op de dansvloer. "Dan kijken ze elkaar voor het eerst in de ogen", zegt Wendy. "Ze weten niets van elkaar, niet eens hoe ze heten, en hebben niet met elkaar gepraat. Na deze date krijgen ze de vraag: willen jullie verder om kennis te maken?"

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Wendy van Dijk 'verbijsterd' na Twitter-rel

Het dans- en dateprogramma is een van de nieuwe projecten van de 48-jarige Wendy, die verder te zien is in Dance Dance Dance, Superkids en een nieuwe reeks van Hart in Aktie. En dat allemaal bij SBS6, waar Wendy is teruggekeerd. "Ik voel geen druk, maar vind wel dat ik mezelf weer moet bewijzen. Bij RTL was ik in een bepaald stramien gekomen", zegt ze. "Er is dan weinig ruimte voor nieuwe dingen."

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Wendy van Dijk neemt tijd voor gezin: 'Even aandacht voor elkaar'

Bij SBS6 is die ruimte er nu, al is er natuurlijk het risico dat het misgaat. "Je loopt een risico, maar het geeft me energie. Ik merk dat ik dat een heel lekker gevoel vind", vertelt de presentatrice. Het nieuwe programma staat volgens Wen "dichtbij de mensen, het is spannend, want je wilt toch weten of ze een connectie hebben, positief en feelgood", zegt Van Dijk erover tegen het AD.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore