Entertainment

Sam Smith vindt vrede met zichzelf

20 augustus 2019 20:49 Aangepast: 20 augustus 2019 21:12
Sam Smith Beeld © ANP

Sam Smith worstelt nog altijd met zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen, maar het gaat wel steeds beter. Dat zegt de 27-jarige zanger in een lange post op Instagram.

""De rotzooi in je hoofd is geen rotzooi"

"Terwijl ik hier zit op mijn eerste vakantie in lange, lange tijd, kijk ik terug op anderhalf jaar therapie en wat waarschijnlijk de zwaarste periode is geweest die ik in 27 jaar heb meegemaakt. Afgelopen zes maanden heb ik zoveel gelezen en bekeken om alle rotzooi in mijn hoofd op een rijtje te krijgen", aldus Sam. Hij wilde zijn problemen een plekje geven zodat hij er nooit meer last van zou hebben.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Sam Smith was doodsbang tijdens clipopnames

Maar Smith komt naar eigen zeggen steeds meer tot het besef dat hij goed is zoals hij is. "De rotzooi in je hoofd is geen rotzooi. Het is wie je bent. Door constant proberen te veranderen en op zoek te zijn naar perfectie en een leven zonder pijn veroorzaak je alleen maar meer pijn, realiseer ik mij. Ik zit nog steeds op koers en ik leer nog steeds, maar ik ben nog nooit zo dichtbij een oprecht gevoel van blijdschap, dankbaarheid en vrede geweest."

Sam hoopt dat zijn woorden anderen kunnen helpen. "Het geeft mij troost om naar de woorden van vreemden te luisteren. Dus hopelijk kan ik soms die vreemde voor jullie zijn." De popster sluit af met het advies aan zijn volgers om elke ochtend en elke avond tegen jezelf in de spiegel te zeggen dat je goed bent zoals je bent.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Is Sam Smith fan van onze eigen Bizzey?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore