Entertainment

Twee miljoen Nederlandse bezoekers in recordtijd naar Lion King

13 augustus 2019 15:57 Aangepast: 13 augustus 2019 16:32
Beeld © Disney

De nieuwe versie van de Disney-film The Lion King heeft weer een record gebroken. Binnen vier weken kochten meer dan 2 miljoen mensen in Nederland een kaartje voor de film. Dat heeft distributeur Disney dinsdag gemeld.

Nog nooit bereikte een bioscoopfillm in deze korte periode deze mijlpaal, aldus Disney. De vorige film die in Nederland 2 miljoen bezoekers trok, Bohemian Rhapsody, deed er bijna vier maanden over.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Nederlanders krijgen geen genoeg van The Lion King

De nieuwe versie van The Lion King, die sinds 17 juli ook in ons land op het witte doek te zien is, brak al verschillende records. Ook de bezoekersaantallen van 100.000, 500.000 en 1 miljoen werden in recordtempo gehaald. De film doet het niet alleen in Nederland heel goed, wereldwijd is de opbrengst van de liveactionfilm binnen vier weken de 1,3 miljard dollar gepasseerd.

De remake, met de stemmen van onder anderen Beyoncé en Seth Rogen, vertelt het verhaal van leeuwtje Simba dat is voorbestemd zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne. Als zijn vader echter overlijdt en zijn oom Scar de troon opeist, vlucht Simba weg om in een ver land een nieuw leven op te bouwen.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Makers originele The Lion King 'geen fan' van live-action remake

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`