Entertainment

Halina Reijn en Carice van Houten delen outfit rode loper-moment

12 augustus 2019 15:12 Aangepast: 12 augustus 2019 16:28
ANP

Halina Reijn en Carice van Houten bereiden zich op het Internationale Film Festival van Locarno voor op de wereldpremière van Halina's film Instinct. Carice van Houten en Marwan Kenzari spelen de hoofdrollen in het regiedebuut van Halina Reijn.

"Het is een van mijn meest dierbare filmervaringen"

Op Instagram delen Halina en Carice alvast foto's en video's van hun verschijning op de rode loper en hun verblijf in Locarno, waar ze de psychologische thriller maandagavond om 21.45 uur tonen aan het festivalpubliek. "We zijn er heel erg trots op", zegt Halina in een video op het Instagram-account van hun eigen productiebedrijf Man Up. "Het is voor het eerst dat we samen echt iets hebben geïnitieerd en mede geproduceerd en geregisseerd en bedacht. Dus het is voor ons heel spannend, alsof je een kind de wereld in laat lopen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Carice van Houten en Halina Reijn maken Nederlandstalige serie

De thriller wordt in de open lucht vertoond op het Piazza Grande in Locarno. Het is voor het eerst dat een Nederlandse titel is geselecteerd voor dit prestigieuze onderdeel van het Zwitserse festival. Instinct vertelt over een ervaren psychologe in een tbs-kliniek (Van Houten) die geobsedeerd raakt met een zedendelinquent, een rol van Kenzari - of Sexy Jafar zoals Carice haar mannelijke tegenspeler noemt. "Het is een van mijn meest dierbare filmervaringen en misschien wel het beste wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik heb zelden zo vrij gespeeld", zei Carice eerder over haar hoofdrol.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Regiedebuut Halina Reijn met Carice in première op Locarno

Instinct opent eind september het Nederlands Film Festival in Utrecht. Distributeur September Film brengt Instinct op 3 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore