Entertainment

Makers originele The Lion King 'geen fan' van live-action remake

02 augustus 2019 14:06 Aangepast: 02 augustus 2019 14:40
Beeld © Disney

Niet iedereen is fan van de live-action remake van The Lion King. De Disney-klassieker krijgt oneindig veel positieve reacties, maar er zijn ook genoeg mensen die de nieuwe versie onnodig vinden. Dat blijkt uit een interview van HuffPost met de originele tekenaars.

"Ik vond het er goedkoop uitzien. Voor mijn gevoel hebben ze de nieuwe versie gewoon té snel gemaakt"

In 1994 kwam Disney-klassieker The Lion King uit in de bioscoop. Het wist miljoenen fans voor zich te winnen. Daarom besloot de filmgigant om een live-action versie te maken. Helaas is niet iedereen even groot fan van de kaskraker, zo ook niet de tekenaars van het origineel. HuffPost vroeg aan David Stephan, één van de dertien tekenaars van The Lion King, wat ze ervan vonden. "Als je een poll zou doen bij de crew, zouden de meesten zeggen: 'Waarom? Moest je dit nu écht doen?' Het doet een beetje pijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Lion King brengt wereldwijd miljard dollar op

Het idee achter de remake staat David niet aan. "Het is een beetje treurig dat aandeelhouders meebepalen van welke films er een live-action versie komt", legt hij uit. "Disney heeft haar masker afgetrokken en is heel eerlijk. 'Ja, we willen alleen geld verdienen.' Dat is jammer als artiest, zeker bij een studio die staat voor originaliteit en kunstzinnigheid." David is niet te spreken over de remake en vindt zelfs dat de stemmen zwak en houterig zijn. 

Maar nog belangrijker: David vindt de animaties "té levensecht." Vooral Simba zit hem niet lekker. "Hoe hij praat doet me denken aan van die oude natuurfilms waarin ze een stem over het beestje heen deden en de lippen lieten bewegen. Ik vond het er goedkoop uitzien. Voor mijn gevoel hebben ze de nieuwe versie gewoon té snel gemaakt." Het haalt volgens David de magie weg van The Lion King. "Het heeft de film de das om gedaan." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim 1 Miljoen bezoekers in recordtijd naar The Lion King

David is niet de enige die zich negatief uitlaat over de film. "De originele crew heeft het niet zo op de 3D-remakes", vertelt een tekenaar die graag anoniem wilde blijven. "Dat was anders geweest als we ook maar iets van royalty's hadden gekregen van het origineel." Maar er zijn ook positievere oud-tekenaars. "Ik denk dat de film over het algemeen op zichzelf staat", meent Alexander Bossert. "Het gaat niet alleen om het geweldige verhaal, maar is ook een soort eerbetoon aan de originele film." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore