Ga naar de inhoud
Entertainment

Laatste loodjes Songfestival-race

Beeld © ANP

Het team van de NPO gaat nog extra technische werkbezoeken afleggen aan Maastricht en Rotterdam in de race om de organisatie van het Eurovisiesongfestival. Dat heeft een woordvoerder van NPO vrijdag laten weten. De beslissing wordt naar verwachting medio augustus genomen.

"Het is meer dan de meeste stemmen gelden"

"Er zijn deze week goede inhoudelijke gesprekken geweest", meldt de zegsman. "De volgende ronde gesprekken en bezoeken gaat over de productionele logistiek." Er wordt niet bekendgemaakt wanneer deze sessies plaatsvinden. "Het gaat om een serieuze concurrentiestrijd. We zullen verder geen details meer bekendmaken tot de beslissing is genomen."

Hotels
Lees ook:
Hotels verheugen zich nu al op songfestival: 'Alle kamers zijn geblokkeerd'

Sietse Bakker, hoofd producer Events van NPO, stelde eerder dat het kiezen van een gaststad voor het songfestival 2020 meer is dan "de meeste stemmen gelden. Het gaat veel organischer. Je gaat met elkaar in gesprek, zoals we dat in Nederland eigenlijk altijd doen, het poldermodel."

Rotterdam en Maastricht maken het de commissie moeilijk, legde Bakker uit. "Er zijn veel overeenkomsten tussen Rotterdam en Maastricht, maar ook veel verschillen. We hebben twee voorstellen die in veel opzichten aan elkaar gewaagd zijn."

Lee
Lees ook:
Lee Towers ziet in Ahoy perfecte locatie songfestival

Een belangrijke keuze die gemaakt moet worden is welk verhaal wordt verteld. "Is dat het verhaal van de jonge, hippe stad Rotterdam? Met de haven, de diversiteit in de bevolking? Of is dat het verhaal van Maastricht in het hart van Europa, het verdrag van Europa, dicht bij België, dicht bij Duitsland, vlak bij het Drielandenpunt? Dat is ook een Europees verhaal dat verteld mag worden. Dus we hebben twee hele mooie verhalen, maar uiteindelijk zullen we er één moeten kiezen."