Entertainment

Hoe is het nu met de cast van Gossip Girl?

25 juli 2019 16:22 Aangepast: 25 juli 2019 17:02
Beeld © The CW

Zes jaar lang kregen we een kijkje in de scandalous life of Manhattan's elite. Zes jaar vol met drama, leugens, liefde, seks en break-ups. Maar hoe is het nu, al die jaren later, met de cast van Gossip Girl?

Vorig week werd bekend dat Gossip Girl een herstart maakt bij HBO Max, de nieuwe streamingdienst van Warner. De reboot speelt zich acht jaar na het origineel af en introduceert nieuwe personages. Gossip Girl 2.0 telt tien afleveringen en focust op het tienerleven in New York dat het afgelopen decennium flink is veranderd.

Hoewel de cast nog niet bekend is, staat ze nu al een glansrijke carrière te wachten. Net zoals deze sterren:

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

De Britse serie Clique is de duistere variant van Gossip Girl

1. Blake Lively

Blake Lively speelde jarenlang dé it-girl van New York: Serena van der Woodsen. Maar Blake zelf is inmiddels ook een rolmodel. Niet alleen haar kledingkeuzes worden overal op het internet bejubeld, het lijkt wel alsof Blake de droom leeft. Zo is ze getrouwd met één van de knapste en succesvolste acteurs van het moment: Ryan Reynolds. Samen hebben ze twee kinderen en ze verwachten een derde. 

Na haar rol als Serena scoorde ze meteen de hoofdrol in The Age of Adaline, met niemand minder dan onze eigen Michiel Huisman. Ook was ze te zien in Savages en The Green Lantern, waar ze ook haar knappe man tegen het lijf liep. 

2. Penn Badgley

Penn Badgley gaf voor zes seizoenen kleur aan 'Lonely Boy' Dan Humphrey. Tevens de love interest van Serena. Hoewel hij na het einde van de populaire serie nogal uit de spotlights leek te zijn verdwenen, is hij inmiddels weer mega populair door zijn rol in de sensatie You. En voorlopig verdwijnt Penn nog niet van de radar, want een tweede seizoen van de Amerikaanse thriller staat al op de planning.

Hoewel Blake en Penn voor lange tijd een item waren tijdens Gossip Girl, overleefde hun relatie de opnames niet. In 2010 gingen de twee (tot groot verdriet van de kijkers) uit elkaar. Daarna was hij een tijdje samen met Zoë Kravitz. In 2014 leerde hij Domino Kirke kennen, de zus van Girls-actrice Jemima Kirke, met wie hij in 2017 in het huwelijksbootje stapte. 

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Fan van de Netflix-serie You? Dan moet je dit zien

3. Leighton Meester

Beyoncé wie? De enige Queen B is natuurlijk Blair Waldorf. Eigenhandig wist ze haarbanden weer helemaal trendy te maken. En ook zorgde ze ervoor dat het acceptabel was om gekleurde panty's te dragen. Hoewel ze na haar GG-avontuur wel in een aantal films bleef spelen en op Broadway stond, bleef het grote succes uit. Ook haar album werd geen grote hit.

In 2014 trouwde Leighton met The O.C.-ster Adam Brody. Een jaar later kreeg ze dochtertje Arlo Day. De twee leerden elkaar kennen in 2011, op de set van The Oranges.

4. Ed Westwick

Chuck Bass was één van de opvallendste karakters uit de serie. Ed Westwick speelde jaren lang de arrogante Chuck, die voor de charmes van Blair viel. Na Gossip Girl heeft Ed niet stilgezeten. Hij was in meerdere producties te zien en is nog altijd te zien in de BBC-komedie White Gold als Vincent Swan. Die stiekem wel iets weg heeft van Chuck.

Privé ging het wat minder goed met de acteur. Vorig jaar werd hij door drie vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik in 2014. De Gossip Girl-acteur ontkende de aantijgingen direct en is inmiddels van alles vrijgesproken. In twee gevallen was er onvoldoende bewijs en in de derde zaak kon het vermeende slachtoffer niet worden bereikt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Het is officieel: Gossip Girl keert terug

5. Chace Crawford

Het lekkerste hapje uit de populaire tienerserie was zonder twijfel Chace Crawford, die Nate Archibald speelde. Na zijn glorietijden bij Gossip Girl scoorde hij hier en daar nog wel een rolletje, zoals in Glee en What to Expect When You're Expecting. Maar zijn 'comeback' kwam in 2015 met de serie Blood & Oil. Helaas trok ABC al snel de stekker eruit. Maar dat maakt hem niet minder knap.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore