Entertainment

Midsommar is misschien wel de meest creepy film van het jaar

25 juli 2019 12:07 Aangepast: 25 juli 2019 12:27
Beeld © A24

Spiritualiteit en rituelen voeren de boventoon in het doodenge Midsommar. Een jong Amerikaans stel gaat naar een vreemd midzomerfestival in Zweden, maar er gaat van alles mis. En vanaf vandaag kunnen Nederlandse bioscoopbezoekers meegruwelen.

Midsommar volgt Dani en Christian, wiens relatie op het punt van instorten staat. Wanneer Christian besluit zijn vriendinnetje mee te vragen naar een midzomerfestival in Zweden, samen met zijn vrienden, gaat het pas echt verkeerd. Het fijne vakantiegevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer blijkt dat het áltijd licht blijft op het festival. Bovendien worden de rituelen steeds grimmiger en bloedstollender. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reboot van horrorfilm Saw komt eerder uit

De film is van de hand van dezelfde makers als Hereditary, die bij release al werd omschreven als een van de engste horrorfilms in tijden. Ook Midsommar valt in de smaak bij liefhebbers van stromend bloed en afschuwelijke beelden. De film wordt namelijk alom geprezen door critici binnen en buiten het horrorgenre. Midsommar is vanaf vandaag te zien in de Nederlandse bioscoop. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`