Entertainment

Coen Verbraak geen interesse in presenteren Zomergasten

24 juli 2019 08:13 Aangepast: 24 juli 2019 08:54

Hoewel de naam van Coen Verbraak (53) vaak wordt genoemd als geschikte presentator voor het interviewprogramma Zomergasten, heeft hij zelf nooit die ambitie gehad. Dat zegt de presentator in De Telegraaf.

"Mijn series lopen parallel met Zomergasten"

De presentator, die tien jaar lang professionals interviewde over hun vakgebied in Kijken in de ziel, is daarnaast nooit benaderd door de VPRO. "Het is ook nooit mijn ambitie geweest: mijn series lopen parallel met Zomergasten." Coen denkt daarnaast dat de huidige presentatrice Janine Abbring, die haar derde reeks van het programma zondag aftrapt, het goed doet. "Ze is misschien niet de scherpste interviewer die je zou kunnen bedenken, maar wel de beste gastvrouw."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zomergasten breidt uit met correspondente Nina Jurna

Ook dit seizoen van Zomergasten overlapt met een eigen serie. Vanaf woensdagavond is zijn zesdelige reeks In de beste families te zien op NPO 2. Hiervoor sprak hij met achttien broers en zussen die bijzondere verhalen hebben. Zo interviewde Coen onder anderen acteurs Porgy Franssen en Barry Atsma. Maar dat er ook BN'ers te zien zijn in de serie is puur toeval. "Daar ben ik misschien niet erg zakelijk in, maar ik denk aan wat ik zelf graag zou willen zien. Als je alleen maar iets maakt omdat de kijkers het leuk vinden, wordt het niet goed. Dan had ik allemaal bekende Nederlanders kunnen kiezen en tien Barry Atsma's kunnen hebben. Hij zit hier omdat zijn verhaal mooi is, maar dat van zijn zus Laura is niet minder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Janine Abbring presenteert wederom Zomergasten

Barry, die opgroeide met een oudere broer met het syndroom van Down, raakte in de serie wel geïrriteerd toen Coen een in zijn ogen stomme vraag stelde. "Of hij zich weleens afvroeg hoe iemand als hij zo'n broer kan hebben. Daar reageerde hij best geprikkeld op. Dat vind ik wel mooi, dat je als kijker een soort ongemakkelijkheid ziet. Ik had het eruit kunnen halen als ik mezelf had willen beschermen. Misschien zeggen mensen wel: wat onsympathiek van die interviewer, dat ie dat vraagt! Nou ja, ik doe dat niet om iemand te kwetsen of in een hoek te drijven. Ik vraag me dat oprecht af."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore