Entertainment

Gordon Ramsay vindt sterren teruggeven bullshit

24 juli 2019 04:12 Aangepast: 24 juli 2019 08:11
Beeld © Getty Images

Tv-kok Gordon Ramsay (52) heeft geen goed woord over voor collega's die hun Michelinsterren willen teruggeven. Volgens de Brit doen chefs met die actie hun eigen personeel tekort.

“Het is de slagroom op de taart, niet alleen voor de kok maar voor de hele staf, die er net zo hard voor werkt"

"Het is de slagroom op de taart, niet alleen voor de kok maar voor de hele staf, die er net zo hard voor werkt", aldus Ramsay, die het opgeven van de sterren "bullshit" noemde.

Onder meer topkoks Marco Pierre White en André Chiang hebben in de afgelopen jaren de Michelin-eer geweigerd of geretourneerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers zijn in shock: Gordon Ramsay eet cavia op tv

Gordon Ramsay deed zijn uitspraken op een persdag van National Geographic dinsdag in Los Angeles. Hij was daar om zijn nieuwe show Uncharted te promoten. In de serie reist hij de wereld over om lokale culturen te belichten en te koken met inheemse ingrediënten.

Bij de aankondiging van de show dit voorjaar kreeg hij de kritiek dat de opzet wel erg leek op Parts Unknown, het programma van wijlen Anthony Bourdain. Onterecht, vindt de Brit. "Ik heb heel veel respect voor wat Tony deed, maar ik maak dit soort shows ook als sinds 2004. Dus om dat nu te zeggen, dat is niet helemaal eerlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Gordon Ramsay gaat op zoek naar lokale lekkernijen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore