Entertainment

Britt Dekker geeft duidelijkheid over toekomst met haar paard

22 juli 2019 21:54 Aangepast: 25 juli 2019 10:42
Beeld © ANP

Het trieste nieuws dat Vito, het paard van Britt Dekker (26), niet meer op shows mag, kwam hard aan bij de presentatrice. Nu geeft ze duidelijkheid hoe het zover is kunnen komen in haar nieuwste vlog.

"Ik ken mijn paarden heel goed. Ik weet bij elke stap hoe dat moet voelen"

Britt geeft in haar vlog PaardenpraatTV precies aan waar het misging voor haar paard Vito. Zo geeft de presentatrice aan dat het edeldier last had van rotstraal, wat betekent dat een deel van de hoef rot is geworden. Dit kan meestal makkelijk opgelost worden, vertelt ze. "Alleen het werd niet echt beter en beter met hem", gaat Britt verder. "Ik ken mijn paarden heel goed. Ik weet bij elke stap hoe dat moet voelen (...) Als het anders voelt of het paard voelt zich niet helemaal lekker, moet je nooit doorrijden." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdrietig nieuws voor Britt Dekker

"Het voelde gewoon niet helemaal goed", legt Britt uit. Toen bleek dat Vito een slijmbeursontsteking had, iets wat ook makkelijk behandelbaar zou moeten zijn. Helaas blijkt het toch erger te zijn dan gedacht. "Nu lijk het dus dat een pees op zijn spronggewricht wat dikker is. Zo dik dat het tegen het bot aanzit. En dat drukt tegen elkaar en dat doet zeer."

Vervolgens legt de presentatrice uit dat pezen sowieso lastige onderdelen zijn van het lichaam en vaak overbelast raken. Toch wil ze duidelijk maken dat het niet ligt aan dat ze het dier te vaak heeft bereden. "Dit is een proces van jaren en jaren", legt Britt uit over hoe de aandoening tot stand is gekomen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britt Dekker kondigt eigen Paardenpraat-film aan

Britt heeft Vito in 2017 gekocht nadat ze één keer een wedstrijd met hem reed. Hierna was ze "verliefd" op het dier en wilde ze hem per se hebben. Daarom besloot ze geen keuring te doen van Vito voor de aankoop. "Ik dacht, dit komt wel goed", vertelt ze huilerig. "Maar goed, dat is natuurlijk altijd achteraf." Nu gaat Britt op zoek naar een ander onderkomen voor haar Vito. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore