Entertainment

Britt Dekker geeft duidelijkheid over toekomst met haar paard

22 juli 2019 21:54 Aangepast: 25 juli 2019 10:42
Beeld © ANP

Het trieste nieuws dat Vito, het paard van Britt Dekker (26), niet meer op shows mag, kwam hard aan bij de presentatrice. Nu geeft ze duidelijkheid hoe het zover is kunnen komen in haar nieuwste vlog.

"Ik ken mijn paarden heel goed. Ik weet bij elke stap hoe dat moet voelen"

Britt geeft in haar vlog PaardenpraatTV precies aan waar het misging voor haar paard Vito. Zo geeft de presentatrice aan dat het edeldier last had van rotstraal, wat betekent dat een deel van de hoef rot is geworden. Dit kan meestal makkelijk opgelost worden, vertelt ze. "Alleen het werd niet echt beter en beter met hem", gaat Britt verder. "Ik ken mijn paarden heel goed. Ik weet bij elke stap hoe dat moet voelen (...) Als het anders voelt of het paard voelt zich niet helemaal lekker, moet je nooit doorrijden." 

View this post on Instagram

Verdrietig nieuws over Vito.. 💔 • Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden op de wei en voelde hij zich ineens minder goed en kon moeilijk opstaan. We dachten dat dat kwam doordat er daarna een slijmbeurs ontsteking bij zijn knie zat. Dat ging vrij snel over maar hij was nog niet de oude. Voor de zekerheid kreeg hij twee maanden rust en scharrelde lekker de hele dag buiten rond. Na die twee maanden rust was het nog niet beter en heeft de dierenarts hem verder onderzocht. Uit dat onderzoek kwam dat hij heel weinig gewrichtsvloeistof aanmaakt bij diezelfde knie op zijn achterbeen en dat hij hierdoor nooit meer helemaal de oude wordt. Dat vloeistof zit tussen het bot en de pees en zorgt dat je soepel kunt bewegen. Hij mag nooit meer mee op shows en nooit meer mee op wedstrijd. Ik reed altijd zo’n 4 keer in de week op hem, meestal zonder zadel en het was elke rit genieten. Altijd als ik super gestresst was door werk, was ik na een ritje op Vito helemaal ontspannen. Ik ken geen braver paard dan hem, wat een plezier en avonturen hebben we gehad. Samen gezwommen, gegaloppeerd op het strand, de gaafste shows gereden, heel veel fans blij gemaakt en nog veel meer😔 Hij gaat nu vervroegd met pensioen, op een hele leuke plek en met heel veel rust zit de kans er volgens de dierenarts zelfs in dat het iets beter gaat worden en hij af en toe een lekker buitenritje mag maken, I HOPE SO❤️ Morgen vertel ik jullie meer in een video @paardenpraattv #liefstefriesooit #vito #blackbeauty #friesian #horse #horsesofinstagram

A post shared by Britt Dekker (@brittdekker92) on

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdrietig nieuws voor Britt Dekker

"Het voelde gewoon niet helemaal goed", legt Britt uit. Toen bleek dat Vito een slijmbeursontsteking had, iets wat ook makkelijk behandelbaar zou moeten zijn. Helaas blijkt het toch erger te zijn dan gedacht. "Nu lijk het dus dat een pees op zijn spronggewricht wat dikker is. Zo dik dat het tegen het bot aanzit. En dat drukt tegen elkaar en dat doet zeer."

Vervolgens legt de presentatrice uit dat pezen sowieso lastige onderdelen zijn van het lichaam en vaak overbelast raken. Toch wil ze duidelijk maken dat het niet ligt aan dat ze het dier te vaak heeft bereden. "Dit is een proces van jaren en jaren", legt Britt uit over hoe de aandoening tot stand is gekomen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britt Dekker kondigt eigen Paardenpraat-film aan

Britt heeft Vito in 2017 gekocht nadat ze één keer een wedstrijd met hem reed. Hierna was ze "verliefd" op het dier en wilde ze hem per se hebben. Daarom besloot ze geen keuring te doen van Vito voor de aankoop. "Ik dacht, dit komt wel goed", vertelt ze huilerig. "Maar goed, dat is natuurlijk altijd achteraf." Nu gaat Britt op zoek naar een ander onderkomen voor haar Vito. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore