Entertainment

Hoe is Scar eigenlijk aan zijn litteken gekomen in The Lion King?

20 juli 2019 15:51 Aangepast: 20 juli 2019 16:25
Beeld © Disney

Het is iets wat fans al sinds de release van de originele film bezighoudt: waar komt toch dat litteken van Scar vandaan? Zeker de met de release van de nieuwe live-action versie komen dit soort vragen weer opborrelen.

Alle vragen rondom The Lion King werden eigenlijk in de jaren 90 al beantwoord in het boek The Lion King: Six New Adventures. Zo ook de kwestie van Scars litteken. Het zit namelijk zo: één van de verhalen, A Tale of Two Brothers, vertelt het verhaal van wanneer Rafiki, de wijze aap, naar Pride Rock komt. Van daaruit komt hij voor het eerst in contact met de jonge leeuw, die eerst Taka heette. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Lion King best bezochte musicalproductie ooit

Ook toen al wilde Scar het leeuwenrijk voor hem alleen hebben en plande een aanval op Mufasa. Om dit te bewerkstelligen overtuigt hij een aantal buffalo's om de leeuwenkoning aan te vallen. Het snode plannetje had bijna gewerkt. Maar wanneer de wilde beesten zijn kwaadaardige lachje horen, keren ze zich tegen hem en vallen hem juist aan. Hierdoor kreeg hij een enorme jaap bij zijn oog. Zijn naamsverandering van Taka naar Scar wilde hij zelf, zodat iedereen altijd herinnert wat hem is overkomen. 

De nieuwe live-action The Lion King is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore