Entertainment

Songfestival-winst Duncan komt naar Netflix

19 juli 2019 17:31 Aangepast: 19 juli 2019 17:59
Beeld © ANP

Amerikanen kunnen met terugwerkende kracht toch nog de glansrijke overwinning van Duncan Laurence op het Eurovisiesongfestival op hun tv zien. De halve finales én de finale zijn vanaf maandag namelijk beschikbaar op Netflix in de Verenigde Staten. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) bekendgemaakt. De streamingdienst heeft ook de rechten voor de editie van 2020, die in Nederland plaatsheeft, binnengehaald.

"Dit is de perfecte timing"

"De EBU is intens blij dat 's werelds grootste entertainmentshow straks beschikbaar is voor kijkers in Amerika, een van de grootste tv-markten", zegt songfestivalbaas Jon Ola Sand. "Amerikaanse kijkers kunnen nu voor het eerst genieten van de drie fantastische shows van dit jaar. Dit is de perfecte timing gezien de plannen om een Amerikaans songfestival in 2021 te lanceren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence viert mijlpaal met bijzonder nummer

Amerikanen konden in het verleden wel vaker via tv naar het songfestival kijken maar dit jaar meldde zich geen enkele zender voor de uitzendrechten. Dat was enigszins opvallend omdat juist dit jaar weer interessant was aangezien superster Madonna de pauzeact was tijdens de finale.

In totaal duren de drie shows ruim acht uur. Voor de Amerikanen is het dus nog een hele zit voordat ze Duncan de winnende bokaal zien optillen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`