Entertainment

The Lion King breekt alle records

19 juli 2019 08:09 Aangepast: 19 juli 2019 10:39
Beeld © The Walt Disney Company Benelux

The Lion King heeft deze week in ons land een record gebroken bij bioscoopketen Vue. In de 21 theaters van het concern, dat tot 2015 bekend stond als JT Bioscopen, stootte leeuwtje Simba de Avengers van de troon als beste openingsdag ooit.

Volgens het concern heeft The Lion King dit record niet verbroken bij Pathé en Kinepolis. Een oorzaak kan zijn dat veel bioscopen van Vue in regio noord zitten, waar de zomervakantie al begonnen is. De grote steden in de Randstad bevinden zich in de scholenregio midden, waar de vakantie nog niet is begonnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom The Lion King zó bijzonder is voor Harry en Meghan

The Lion King trekt overigens in heel Nederland volle zalen; op de eerste dag van de release kochten al 112.000 mensen een kaartje voor de remake. Het is daarmee de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur donderdag bekend. De nieuwe Lion King bracht in één dag 1,6 miljoen euro op. Dit is bijna het dubbele van het bedrag dat de originele versie uit 1994 in het hele eerste weekend opbracht.

The Lion King vertelt het verhaal van leeuwtje Simba dat is voorbestemd zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne. Als zijn vader echter overlijdt en zijn oom Scar de troon opeist, vlucht Simba weg om in een ver land een nieuw leven op te bouwen.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Luisteraars Mattie en Marieke woest na spoilen The Lion King

De animatiefilm uit 1994 geldt als een van de grote Disney-klassiekers. Regisseur Jon Favreau maakte een digitaal geanimeerde remake die er dankzij de modernste technieken levensecht uitziet. De liedjes van Elton John en Tim Rice keren terug in de film; wel heeft Beyoncé een nieuw extra nummer gemaakt.

De belangrijkste stemmen in de nieuwe versie zijn ingesproken door Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen en James Earl Jones. De remake is nu te zien in 140 Nederlandse bioscopen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan én Beyoncé bezoeken première The Lion King

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore