Entertainment

Luisteraars Mattie en Marieke woest na spoilen The Lion King

18 juli 2019 11:17 Aangepast: 18 juli 2019 11:55
Beeld © ANP

De dag van Mattie Valk (34) en Marieke Elsinga (33) is niet zo lekker begonnen... Het geliefde radioduo kreeg deze ochtend flink wat kritiek na het bespreken van de live-action remake van The Lion King in hun show. Luisteraars vonden dat ze te veel weggaven over de film.

"Nooit gedacht dat ik hiervoor mijn excuses moest aanbieden op nationale radio"

Rond de klok van zeven bespraken de dj's de 2019 versie. Hoewel ze tijdens hun ochtendshow niet al te veel verklapten - Mattie noemde de film zo realistisch dat het bijna een natuurfilm leek - waren luisteraars not amused. Veel van hen hadden de film nog niet gezien, en vonden dat Mattie en Marieke alles al prijsgaven. Vooral of de hyena's wel of juist niet in de film zitten, viel niet in goede aarde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Radio-collega's van Mattie & Marieke zetten vraagtekens bij relatie

Het duurde dan ook niet lang voordat het duo overspoeld werd met commentaar. Maar Mattie en Marieke namen het sportief op, en besloten een luisteraar te bellen. Een beetje verbaasd gaven ze hem het woord. Volgens de jongen kent iedereen wel het verhaal, maar gaan mensen naar de bioscoop om te zien welke scènes uiteindelijk wel of niet in de film zitten. "Nooit gedacht dat ik hiervoor mijn excuses moest aanbieden op nationale radio", sluit Marieke het gesprek af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ochtendshow gaat Mattie en Marieke niet in koude kleren zitten

The Lion King vertelt het verhaal van Simba, een leeuwenwelp die na de moord op zijn vader Mufasa vlucht voor zijn gemene oom Scar, die zijn vader heeft gedood en Simba daar de schuld van gaf. Gaandeweg, en met hulp van zijn (nieuwe) vrienden, leert Simba dat hij niet bang moet zijn voor zijn verleden en zijn angst onder ogen moet komen om zo zijn rechtmatige plek als koning op te eisen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore