Entertainment

Songfestivalstrijd: Ahoy moet MECC nu zien te overstralen

18 juli 2019 09:38 Aangepast: 18 juli 2019 10:14

Na het MECC in Maastricht mag Rotterdam Ahoy zich donderdag presenteren aan een delegatie van de organisatie van het Eurovisiesongfestival 2020. Wethouder Said Kasmi van Cultuur en Toerisme ontvangt de selectiecommissie met open armen in Ahoy om te laten zien wat Rotterdam in huis heeft.

"Wij denken dat Rotterdam uitermate geschikt is om het songfestival te organiseren"

"We staan hier in de startblokken. Wij denken dat Rotterdam uitermate geschikt is om het songfestival te organiseren. Een échte stad van nu die we graag delen met de rest van de wereld: mediageniek, divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy een prachtige locatie", zegt Kasmi. De wethouder verwacht dat hij tijdens het werkbezoek kan laten zien "dat Rotterdam ruimschoots aan alle eisen van de organisatie kan voldoen".

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Maastricht en Rotterdam bezocht door Songfestivalcommissie

Nadat dinsdag bekend werd dat alleen Maastricht en Rotterdam nog in de race zijn, is de selectiecommissie van NPO, AVROTROS en NOS meteen begonnen aan werkbezoeken aan het MECC en Ahoy om te zien of ze geschikt zijn voor 's werelds grootste tv-productie.

De songfestivalcommissie was woensdag al bijzonder te spreken over Maastricht als gaststad. Sietse Bakker, uitvoerend producent Events van de NPO, kreeg met een VR-bril de kans te zien hoe het MECC in Maastricht eruit kan zien met decor, tribunes en een green room. Rotterdam moet die indruk donderdag zien te overtreffen. Tijdens de technische bezoeken beoordeelt de projectorganisatie de faciliteiten van de locaties en de steden. "Zodat je echt even feeling kan krijgen met de hal, met de publieksstromen, met mogelijkheden voor techniek en decor", zegt Bakker.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Songfestivalcommissie positief over MECC Maastricht

Volgens de songfestivalorganisator is het zeker geen uitgemaakte zaak en maakt Rotterdam nog altijd evenveel kans om het muziekfestijn te huisvesten. "Het zijn hele verschillende steden, daarom willen we gaan kijken, gaan luisteren, en zo een gewogen beslissing nemen."

De organisatie streeft ernaar om de uiteindelijke gaststad in de loop van augustus bekend te maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore