Entertainment

Rechtszaak tegen Kevin Spacey geseponeerd

17 juli 2019 22:50 Aangepast: 18 juli 2019 07:36
Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie van Nantucket heeft de rechtszaak tegen Kevin Spacey geseponeerd. De Amerikaanse acteur, de voormalige ster in de serie House of Cards, werd ervan beschuldigd in 2016 een indertijd 18-jarige jongen te hebben aangerand in een bar na hem verscheidene alcoholische drankjes te hebben gegeven.

De griffie in Nantucket heeft in een schriftelijke verklaring gemeld dat de zaak niet doorgaat vanwege het "niet beschikbaar zijn van de klager als getuige", melden Amerikaanse media.

Het vermeende slachtoffer van Spacey’s misbruik beriep zich eerder deze maand tijdens de zitting op maandag op zijn zwijgrecht. Advocaten van Spacey vroegen de rechter vervolgens om de zaak te laten vallen, omdat deze nu volgens hen afgezwakt is omdat het slachtoffer niet wilde getuigen.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Kevin Spacey wil niet verder met seksueel misbruik-zaak

De rechter gaf de aanklagers de tijd om te bedenken hoe zij verder willen procederen. Hij stelde echter dat het lastig is het niet-getuigen van het vermeende slachtoffer in een eventueel oordeel buiten beschouwing te laten.

De 59-jarige Spacey zou het slachtoffer in juli 2016 onzedelijk hebben betast. De voormalige House of Cards-acteur ontkent dat.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Kevin Spacey aan de tand gevoeld

Meerdere acteurs hebben de afgelopen anderhalf jaar geclaimd dat Spacey ze seksueel ongepast bejegend zou hebben. Maar dit was tot nu toe de enige rechtszaak die daadwerkelijk tegen de tweevoudig Oscarwinnaar was aangespannen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`