Entertainment

Eerste beelden verfilming Cats scheppen hoge verwachtingen

17 juli 2019 22:33 Aangepast: 17 juli 2019 22:43
Beeld © Universal Pictures

Live-action remakes zijn hot! Aladdin, Jungle Book, Mulan en The Lion King zijn enkele klassiekers waar een nieuw sausje overheen is gegoten. Ook Broadway musical Cats komt naar het witte doek en de eerste beelden zijn veelbelovend.

 "Dit maakt me aan het huilen"

De verfilming heeft een echte sterrencast, met onder anderen Taylor Swift, Jennifer Hudson, Jason Derulo, Rebel Wilson, James Corden en Idris Elba. En met zo'n blik vol celebs kan het dan niet anders dan een succes worden. In een 3,5 minuut durende preview vertelt de cast wat de musical voor hen betekent.

Voor zangeres Taylor Swift is het een langgekoesterde droom die uitkomt. "Mijn eerste herinneringen aan de uitvoering gaat terug naar Pennsvlvania toen ik opgroeide," vertelt ze in de making-of. "Ik heb altijd dat soort verhalende elementen meegebracht in mijn liveshows."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Judi Dench speelt oude kat in filmversie Cats

De rest van de cast spreekt al met net zo'n verwondering voor de film. Hoewel we de acteurs nog niet in hun rollen te zien krijgen, beloven ze dat het magisch gaat worden. Zo wordt er voor de vacht van de katten gebruik gemaakt van technieken die nog nooit eerder vertoond zijn. "Er bestaat niets zoals Cats”, aldus de Britse komiek, acteur en televisiepresentator James Cordon.

Niet alleen de cast van de film staat te springen, ook fans reageren lyrisch onder de eerste beelden. "Dit maakt me aan het huilen”, schrijft iemand. Andere hebben het zelfs al over Oscars!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kritiek uit China op Disney's Mulan

Regisseur Tom Hooper (The King’s Speech) heeft de wereldberoemde muziekversie van een reeks gedichten van T.S. Eliot over het jaarlijkse grote kastenbal verfilmd. De filmversie van Cats moet in december 2019 in de bioscopen gaan draaien. 

Vrijdag verschijnt de eerste officiële trailer. 

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`