Entertainment

Het is officieel: Gossip Girl keert terug

17 juli 2019 21:15 Aangepast: 18 juli 2019 08:46
Beeld © The CW

De kogel is door de kerk: er komt een spin-off van de immens populaire serie Gossip Girl! De nieuwe show zal te zien zijn bij streamingdienst HBO Max, zo weet The Hollywood Reporter.

"Het leek de beste tijd en ook de beste manier om het te doen"

Hey Upper East Siders. Gossip Girl here and I have the biggest news ever... Acht jaar nadat de originele website donker werd, keert Gossip Girl terug. De nieuwe (vooralsnog naamloze serie) komt wederom uit de koker van Josh Schwartz en Stephanie Savage, die ook verantwoordelijk waren voor het origineel. Het zou gaan om tien afleveringen.

"Het is iets waar we het over hebben gehad", laat showrunner Joshua Safran weten aan The Hollywood Reporter. "We zijn allemaal zo verliefd op het origineel en hebben er zo'n geweldige tijd gehad, het is zo'n groot deel van ons leven (...) het leek de beste tijd en ook de beste manier om het te doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Gossip Girl reboot is dichterbij dan je denkt

De spin-off speelt zich acht jaar na de laatste aflevering van Gossip Girl af, en volgt een nieuwe groep rijke New Yorkse tieners. De prestige-serie gaat in op hoeveel social media - en het landschap van New York zelf - in de tussenliggende jaren is veranderd. Zo stamt de laatste aflevering alweer uit 2012!

"Het is gewoon een nieuwe kijk op deze specifieke samenleving in New York, met het idee dat de samenleving voortdurend verandert", aldus Joshua Safran. "Dus hoe is deze wereld veranderd, hoe is social media en het effect ervan veranderd? Al die dingen stellen ons in staat om twaalf jaar later naar de wereld te kijken in plaats van alleen maar het verhaal over te doen. Niemand van ons is geïnteresseerd in het opnieuw overdoen van een verhaal."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

De Britse serie Clique is de duistere variant van Gossip Girl

Jammer genoeg keren geliefde personages zoals Serena en Blair niet terug, maar de spin-off belooft net zo scandaleus te worden als zijn voorganger. Of er in de nieuwe versie tevens nog gastrollen zijn weggelegd voor de bekende acteurs is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Fan van Gossip Girl? Dan is deze serie echt iets voor jou

HBO Max, waar de serie te zien zal zijn, is de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia. De kersverse streamingdienst zal naar verluidt in 2020 gelanceerd worden in Amerika. Het is nog niet bekend of 'ie ook naar Nederland komt. Eerder werd al wel duidelijk dat onder andere Friends en Pretty Little Liars naar HBO Max verhuizen. 

Voor nu zijn alle zes seizoenen van Gossip Girl nog te zien bij Netflix.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`