Entertainment

Waarom The Lion King zó bijzonder is voor Harry en Meghan

16 juli 2019 11:54 Aangepast: 16 juli 2019 13:52
Beeld © Getty Images

Prins Harry en Meghan Markle waren bij de Britse première van The Lion King. En dat was niet zonder reden. De twee hebben namelijk een gedeelde passie voor de Disney-klassieker, meldt Entertainment Tonight.

"De musical was heel speciaal voor het koppel. Het was één van hun eerste dates"

The Lion King werd in 1994 in de harten van velen gesloten, zo ook bij prins Harry en Meghan. Entertainment Tonight sprak met royalty-expert Katie Nicholl, die uitlegde waarom de Hertog en Hertogin van Sussex zo gek zijn op de Disney-klassieker. "De musical was heel speciaal voor het koppel. Ze hadden één van hun eerste dates daar", legt ze uit. "Harry heeft de animatiefilm zo'n twintig keer gezien, zegt 'ie zelf. Bovendien zong Elton John tijdens hun trouwerij Circle of Life." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kritiek op Beyoncé om 'uitblinken' Meghan Markle

Het stel was dus ook aanwezig bij de première van de nieuwe versie van de film. Volgens de royalty-expert zou Meghan de laatste "kiezen" welke uitjes ze doet, net als die naar Wimbledon om haar vriendin Serena Williams te steunen. De voormalige actrice is officieel namelijk nog met zwangerschapsverlof. "Het is een aangename verrassing voor fans van het koningshuis om zo veel te zien van Meghan. Dat hadden we niet verwacht", legt Katie uit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beyoncé noemt Meghan 'mijn prinses'

"Dit zijn geen officiële werkverplichtingen", gaat de royalty-expert verder. "Volgens mij is ze, zoals me is verteld door een hofman van het paleis, bij een handjevol evenementen die ze echt graag wil doen. Zo wil ze Harry steunen, maar verwacht maar niet dat ze snel weer volledig terug is." Meghans zwangerschapsverlof duurt officieel tot september, dus vanaf dan zal ze bij alle evenementen van het Brite koningshuis aanwezig zijn. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore