Ga naar de inhoud
Entertainment

John de Mol en Facebook stellen rechtszaak uit

Beeld © ANP

De aankomende rechtszaak tussen John de Mol en Facebook is uitgesteld, laat Talpa weten. Een nieuwe datum is nog onbekend in de zaak over de advertenties op het platform.

"Partijen zijn nog steeds in gesprek en willen de onderhandelingen voortzetten"

Facebook wordt hard aangepakt door John de Mol wegens advertenties die op het platform verschijnen. De Talpa-baas was te zien in diverse bitcoin-ads. Hier stond hij bepaald niet achter, vooral omdat hij niet wil worden geassocieerd met de advertenties én omdat zijn toestemming niet is gevraagd. De zaak zou vandaag voor de rechter verschijnen, maar dat gaat toch niet door. 

Ruud
Lees ook:
Ruud Feltkamp steunt Facebook-strijd John de Mol

"Partijen zijn nog steeds in gesprek en willen de onderhandelingen voortzetten. Mede vanwege de naderende vakantieperiode hebben partijen de rechter verzocht om een verdere aanhouding van het vonnis tot 6 weken na heden", meldt het statement. Wanneer de rechtszaak precies wordt voortgezet, is nog niet duidelijk. 

De oprichter van Talpa had een kort geding aangespannen tegen Facebook, waarin hij eiste dat het platform moest stoppen met het misleiden van consumenten door nep-advertenties voor bitcoin-producten. Johns naam en foto worden hiervoor gebruikt. Bovendien wilde hij de gegevens van de afzender van de advertenties. "Het stuit me tegen de borst dat mensen hun zuurverdiende geld kwijtraken aan deze oplichterij. Mijn naam en beeltenis, en die van andere bekende Nederlanders, worden misbruikt voor het om de tuin leiden van onwetende consumenten. Iedereen begrijpt dat wij dat verschrikkelijk vinden", liet John eerder weten. "Ik heb het bedrijf de kans gegeven het gesprek aan te gaan en maatregelen te nemen, maar ik liep tegen een muur van onwelwillendheid aan."

John
Lees ook:
John de Mol opent aanval op Facebook