Entertainment

Klaas Dijkhoff over bevalling: 'Niet in de weg lopen'

12 juli 2019 13:34 Aangepast: 12 juli 2019 13:58
Beeld © Instagram @klaasdijkhoff

Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is afgelopen week voor de tweede keer vader geworden. Al vindt hij zo’n bevalling nog best wel een ding. Liever kijkt ‘ie dan ook van het hoofdeind toe. “Zou jij gaan kijken, als je favoriete kroeg in de fik staat?”, dolt hij in een interview met VIVA.

"Tijdens een bevalling moet je dingen aandragen op commando"

De dolgelukkige papa maakte het nieuws van de week bekend door op Instagram een foto te delen waar de politicus zijn twee dochtertjes dicht tegen hem aandrukt. “Overgelukkig, want nu ben ik de papa van Amber én Linde. Welkom Amber Joan", schreef hij bij het hartverwarmende plaatje.

Net zoals bij zijn eerste, hield hij de hand van zijn vrouw Anouk weer vast tijdens de geboorte. “Waarom zou iemand niet bij de bevalling zijn?”, vertelde hij eerder aan Tatum in het blad, waarna hij grapt: “Tenzij je niet weet dat je een kind hebt verwekt.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Klaas Dijkhoff voor de tweede keer vader

Toch hoeft ze niet te verwachten dat hij de navelstreng doorknipt. Klaas blijft liever veilig aan het hoofdeind staan. “Het is een Amerikaanse klassieker”, legt hij uit. “You don’t go watch your favorite pub burn down. Kijk, tijdens een bevalling moet je gewoon dingen aandragen op commando, niet in de weg lopen en vooral je bek houden. Dat was de afspraak.”

De VVD-fractievoorzitter woont samen met zijn gezin in Breda. Hij kan uitgebreid genieten van de gezinsuitbreiding, want in de politiek is het momenteel wat rustiger. Het parlement is met zomerreces.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Klaas Dijkhoff wint finale De slimste mens

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore