Entertainment

R. Kelly opgepakt voor mensenhandel

12 juli 2019 06:08 Aangepast: 12 juli 2019 08:34

R. Kelly is donderdagavond lokale tijd gearresteerd in Chicago. De 52-jarige zanger is volgens zender NBC 4 New York aangehouden voor mensenhandel voor seksuele doeleinden.

Meer details over de aanhouding van de 52-jarige zouden pas vrijdag worden vrijgegeven. De muzikant, die voluit Robert Kelly heet, zou zijn gearresteerd door agenten van het New Yorkse politiekorps NYPD, en vanuit Chicago worden overgebracht naar New York.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

R. Kelly wil dat ex-vrouw niet meer praat over huwelijk

R. Kelly wordt al langer in verband gebracht met seksueel misbruik. In februari zond de Amerikaanse zender Lifetime de zesdelige docureeks Surviving R. Kelly uit, waarin zo'n vijftig mensen aan het woord komen over de vermeende sekspraktijken van de muzikant. Een flink aantal vrouwen beschuldigt hem in de serie van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

R. Kelly ontkent nieuwe aanklachten

De zanger werd in februari aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van vier vrouwen, onder wie drie minderjarigen. Hij zegt onschuldig te zijn en was op borgtocht vrij.

Niet alleen R. Kelly ligt onder een vergrootglas van justitie, ook een oud-medewerker en Kelly's voormalige manager Derrel McDavid zijn volgens Amerikaanse media aangeklaagd. Zijn oud-manager en zijn voormalige medewerker Milton 'June' Brown zouden Kelly hebben geholpen aan kinderporno te komen. Daarnaast worden de mannen ervan verdacht in 2008 getuigen onder druk te hebben gezet. Later vrijdag worden waarschijnlijk meer details over de tenlastelegging vrijgegeven, als de zanger is overgebracht naar New York.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore