Entertainment

Britt Dekker kondigt eigen Paardenpraat-film aan

08 juli 2019 10:11 Aangepast: 08 juli 2019 11:53
Beeld © ANP

Britt Dekker maakt dit najaar haar acteerdebuut, mét haar grote liefde George aan haar zijde. De presentatrice en haar paard George, de hengst die John de Mol voor haar kocht, spelen de hoofdrol in de paardenfilm Whitestar. De film is vanaf begin oktober te zien in de Nederlandse bioscopen, hebben Just Film Distribution en 2CFILM maandag bekendgemaakt.

"Dit was al heel lang een droom"

"Ik vind het echt supertof dat ik een bioscoopfilm mag maken", jubelt Britt. "Dit was al heel lang een droom dus extra gaaf dat het nu ook echt gaat gebeuren. Ik kan niet wachten tot de opnames beginnen en ik hoop dat iedereen net zo enthousiast over de film zal zijn als ik ben!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britt Dekkers droom in duigen: 'Geen dressuurkampioen'

Maar al voordat de camera's draaien moet Britt aan de bak voor Whitestar. Ze is, als kenner en ervaringsdeskundige van de paardenwereld, nauw betrokken bij de productie van de feelgood familiefilm. De film gaat over de bijzondere band tussen een ruiter, Britt, en het afgedankte springpaard Whitestar, een rol van George. Het dier blijkt toch over bijzondere talenten te beschikken en wordt weggehaald bij Britt om wedstrijden te rijden. Dat blijkt geen succes. Pas als paard en ruiter weer samen zijn, halen ze het beste in elkaar naar boven en blijkt de schimmel een echte winnaar.

Naast Britt en George speelt ook Esra de Ruiter in Whitestar. Het scenario is geschreven door Michiel Peereboom en de regie is in handen van Jamel Aattache bekend van Zwaar verliefd!.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britt Dekker gaat dierenquiz presenteren

Britt kreeg de schimmel George in maart van John de Mol in ruil voor "een paar shows" die de blondine voor de Talpa-oprichter gaat maken. "John de Mol heeft mij gevraagd of ik een paar shows voor hem wil maken, en ik zei: als ik dit ga doen, geef me geen geld maar geef me dit paard", verklaarde Britt haar bijzondere 'salaris' eerder dit jaar. "En hij zei 'najah ja okay'."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britt Dekker wil fokken met haar Talpa-paard

Vooralsnog is Britt nog werkzaam bij AVROTROS, waar ze onder meer Zappsport presenteert. Haar leven als paardenmeisje is te volgen via haar YouTube-kanaal PaardenpraatTV en Britt is een graag geziene gast in talkshows.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore