Entertainment

Frank Lammers bedankt voor rol in GTST

06 juli 2019 09:58 Aangepast: 06 juli 2019 12:58
Beeld © ANP

Frank Lammers zou nooit een rol aannemen in een soap als Goede tijden, slechte tijden. De acteur, die momenteel furore maakt met zijn rol als drugsbaron Ferry Bouman in de Netflix-serie Undercover, kiest liever voor kwaliteit, zegt hij in de zomerbijlage van De Telegraaf.

"Daar is geen tijd voor goede opnames"

"Een boevenrol in GTST? Nee, want daar is geen tijd voor goede opnames", aldus Frank. "Dat is alles in één take erop, en als je heel erg geluk hebt mag het nog één keer over. Als je vraagt waarop ik kies, dan is dat op kwaliteit en op de mensen met wie ik samenwerk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rowwen Hèze aangekondigd door alterego Frank Lammers

Om geld of roem gaat het volgens Frank niet. Een goed idee kan hem al over de streep trekken. "Ik heb laatst nog een filmpje voor niks gedaan. Een paar jonge jongens wilden een korte film maken over een man die in een koekoeksklok woont. Dat vond ik zo'n geweldig gek en leuk idee, ik heb meteen ja gezegd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Tweede seizoen Undercover gaat er heel anders uitzien

Of Frank nu binnenloopt met Undercover, zegt hij niet, maar er bestaat volgens hem een scheef beeld in Nederland over wat je in het acteervak verdient. "Filmen is extreem duur. Michiel de Ruyter kostte acht miljoen. Zo'n 750.000 mensen hebben een kaartje van een tientje gekocht, dus reken maar uit", schetst de acteur. "Het is een veel te kostbare hobby voor zo'n klein land. Daarom ben ik blij met zo'n grote speler als Netflix. Voor mezelf, maar ook voor het vak."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore