Entertainment

Yes! Disney gaat van al deze films een remake maken

05 juli 2019 22:31
Beeld © Disney

Disney heeft een nieuwe goudmijn ontdekt: animatiefilms omzetten naar live actiefilms. Van alle gouwe ouwe Disney-films, die je vroeger nog op videoband bekeek, komen dus gloednieuwe pareltjes.

Naast The Lion King en Aladdin komen er nog een hele hoop van je favoriete films aan en wij zette ze op een rijtje. 

De Kleine Zeemeermin

Steeds meer details komen naar buiten over De Kleine Zeemeermin. De hoofdrolspeelster, de 19-jarige Halle Bailey krijgt al flink wat kritiek over zich heen. Ze zou helemaal niet lijken op Ariël. De film wordt in 2020 verwacht. Melissa Mccarthy zou de rol van slechterik Ursula op zich nemen. 

Peter Pan

Er zijn al meerdere films over deze vliegende held en Tinker Bell gemaakt, maar Disney is nu van plan om het origineel uit 1953 opnieuw te maken. Ook Tinker Bell krijgt naar verluidt een eigen film.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Knabbel en Babbel komen naar Disney+

Lilo & Stitch 

Ook deze Hawaiiaanse helden keren terug naar het witte doek! Althans, dat is de verwachting. Er is nog veel onduidelijk over dit project. Het zou ook zomaar alleen gemaakt kunnen worden voor Disney's streamingdienst: Disney+. 

Aladdin's Geest

De film Aladdin bleek een groot succes. alle reden om dat dunnetjes over te doen en het verhaal over de Aladdin's blauwe vriend, Geest. Het verhaal zou gaan om hoe hij in de lamp terecht is gekomen. Of Will Smith de rol weer op zich zal nemen, is nog niet bekend. 

Assepoester en Prince Charming

Ook Assepoester krijgt de kans om opnieuw haar glazen muiltje te verliezen en te shinnen op het witte doek. Ook zal er een film over de zogenoemde Prince Charming komen. Of dit de prins in Assepoester of Sneeuwwitje is, is nog niet bekend.

Knabbel en Babbel

De twee tekenfilmeekhoorntjes Knabbel en Babbel krijgen later dit jaar een volledig nieuwe serie op streamingdienst Disney+

De Klokkenluider van de Notre Dame

Disney is druk bezig om De Klokkenluider van de Notre Dame opnieuw te maken. Quasimodo en zijn vrienden zullen daarmee terugkeren naar de torens van de Notre Dame in Parijs. Veel is nog niet bekend over dit project. Hoogstwaarschijnlijk zal het gemaakt worden door de makers van Frozen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Disney schrapt 'racistische' Siamese katten uit remake

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore