Entertainment

Smoking' hot: minder rokers in Netflix-series

04 juli 2019 13:17 Aangepast: 04 juli 2019 18:36
Beeld © Netflix

Netflix gaat het goede voorbeeld geven en belooft om voortaan minder rokende personages in zijn series te laten zien. Het besluit van de streamingdienst komt nadat uit onderzoek is gebleken dat er veel meer wordt gerookt in Netflix Originals, dan in series die op Amerikaanse tv-zenders worden uitgezonden.

In shows gericht op een jong publiek wordt in de toekomst enkel gerookt als dit toegevoerde waarde heeft op historisch vlak of het feitelijk klopt, laat Netflix weten in een verklaring aan Amerikaanse media. Personages in series voor volwassenen zullen enkel nog roken wanneer het "essentieel is voor de creatieve visie van de makers of bepalend is voor het personage".

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

EIN-DE-LIJK: Stranger Things 3 staat op Netflix

Voor het onderzoek door het Amerikaanse Truth Initiative werden allerlei verschillende Amerikaanse series voor de doelgroep 15-24 jaar, op Netflix en daarbuiten, met elkaar vergeleken. Daaruit bleek dat in Netflix Originals veel vaker een sigaret of sigaar wordt opgestoken dan in andere shows. Vooral in Stranger Things, waarvan donderdag het derde seizoen te zien is, wordt erg veel gepaft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Stranger Things opent bijzondere experience in Utrecht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`