Entertainment

Kijkers Obese leven mee met strijd 20-jarige Senne

04 juli 2019 09:19
Beeld © Obese

De 20-jarige Senne wil dolgraag gelukkiger en gezonder worden. Misschien zelfs een gezinnetje stichten met haar vriend. Maar dan moet ze eerst drastisch afvallen, en dat blijkt heel erg ingewikkeld.

"Ontzettend veel respect voor deze jonge meid"

Als kind ontwikkelde Senne een obsessie voor eten. Nu, op 20-jarige leeftijd, worstelt ze elke dag met de gevolgen van haar extreme overgewicht. Haar vriend Rodney heeft dagelijks te maken met haar eetverslaving en kan het niet langer meer aanzien.

Gelukkig wordt Senne verrast door presentatrice Angela Groothuizen en het team van Obese om haar leven om te gooien. “Als ik voor de spiegel sta, zie ik een vet varken”, vertelt ze in de camera. Toch blijft ze, vanwege haar emoties, eten. “Er was altijd wel een reden in mijn hoofd om te eten”, aldus Senne.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers Obese niet onder de indruk van afvalpoging

Senne weegt tijdens de start van Obese meer dan 130 kilo, iets waarmee ze volgens trainer Roberto niet oud gaat worden. En al helemaal geen kindje mee kan krijgen. In acht maanden moet Senne ongeveer 40 kilo afvallen, maar hoe hard ze ook haar best doet: het wil niet. Toch probeert ze positief te blijven en de hoop niet op te geven.

Binnen de acht maanden haalt ze haar streefgewicht niet, maar dat blijkt niet zonder reden. Als Senne het ziekenhuis bezoekt, komt ze erachter dat ze een extreem lage vetverbranding heeft. Hierdoor moet ze twee keer zo hard werken om een beetje af te vallen. Daarnaast spelen ook nog factoren uit haar verleden mee, die het voor haar wat ingewikkelder maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doorzetter Michael uit Obese bejubeld op Twitter

Maar ondanks alle hobbels op de weg heeft ze wel wat overtollige kilo’s verloren. Ze is 13.7 kilo kwijt. Maar dat is niet alles: ze zit veel lekkerder in haar vel en heeft een hoop geleerd.

Haar knappe prestatie wordt op Twitter bejubeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angela Groothuizen reageert op transgender-relletje

Kijk de uitzending hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore