Entertainment

Zomergasten breidt uit met correspondente Nina Jurna

03 juli 2019 09:32 Aangepast: 03 juli 2019 10:05
Beeld © ANP

Nina Jurna is de derde gast van Janine Abbring in het komende seizoen van Zomergasten. Nina is Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC Handelsblad in Rio de Janeiro in Brazilië.

"Ik hoop de kijker mee te voeren naar dit voor mij zo fascinerende en kleurrijke continent"

Nina volgde het afgelopen jaar de migrantenkaravaan van Midden-Amerika naar de Verenigde Staten en versloeg de crisis in Venezuela, waar ze ook de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó sprak.

"Ik hoop de kijker mee te voeren naar dit voor mij zo fascinerende en kleurrijke continent. Latijns-Amerika kent grote contrasten van arm en rijk, van extreem geweld en onverbiddelijke hardheid, maar er is ook de gepassioneerde romantiek en de ontroerende warmte van de bevolking", zegt Nina op de website van de VPRO. "Ik hoop de kijker deelgenoot te maken van die verschillende werelden, tegen de achtergrond van de actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen waar ik me als journalist en mens tussen beweeg."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schrijver Hanna Bervoets is tweede Zomergast

De VPRO onthult deze week dagelijks een gast. Maandag werd bekend dat misdaadjournalist John van den Heuvel op 28 juli als eerste mag praten over zijn ideale televisieavond. In de tweede aflevering is schrijver Hanna Bervoets te gast. De aflevering met Nina Jurna is zondag 11 augustus te zien op NPO 2.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore