Entertainment

Sharon Pieksma is Miss Nederland 2019

30 juni 2019 18:01 Aangepast: 30 juni 2019 20:12
Beeld © ANP Kippa

Sharon Pieksma mag zich komend jaar Miss Nederland noemen. De 24-jarige Rotterdamse ontving de titel en de bijbehorende met kristallen ingelegde kroon van Miss Nederland 2018, Rahima Dirkse.

Pieksma, al sinds haar dertiende model, werd verkozen uit een groep van tien finalisten. De afgelopen weken werden de dames gevolgd in het RTL 4-programma Op jacht naar de kroon. De finaleshow werd vanmiddag uitgezonden. De kandidaten moesten de jury in verschillende rondes, waaronder een bikinironde, zien te overtuigen.

Minder plastic

De nieuwe Miss Nederland hoopt zich te kunnen inzetten voor mens, natuur en dier, vertelt ze. "Ik wil als Miss Nederland de wereld een stukje beter maken met als doel: minder plastic. We moeten onze planeet beschermen en dat wil ik door dit platform te gebruiken delen met de wereld."

Door haar overwinning mag Pieksma Nederland vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing. Eerder werden onder anderen Jessie Jazz Vuijk, die meedeed aan Expeditie Robinson en Boxing Stars, en Dance Dance Dance-deelnemer Zoey Ivory van der Koelen verkozen tot Miss Nederland. Al sinds de jaren dertig vindt de missverkiezing jaarlijks plaats, destijds werd de winnares Miss Holland genoemd.

Rahima Dirkse, Miss Nederland 2018. Rahima Dirkse, Miss Nederland 2018.
ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore