Entertainment

'Anne Frank' biedt excuses aan

26 juni 2019 22:09 Aangepast: 26 juni 2019 22:40
Beeld © Privéfoto

De rapper Anne Frank kreeg vandaag de wind van voren. Haar artiestennaam viel namelijk behoorlijk slecht in de smaak, al heeft haar zaakwaarnemer Lange Frans inmiddels aangekondigd dat ze de naam hebben veranderd voor toekomstige releases. Nu zegt 'Anne' zelf ook sorry.

"Voor nu: sorry"

"Ik heb vandaag een vloedstorm aan uiteenlopende reacties mogen ontvangen", opent Anne haar videobericht. "En ik heb daarbij ook zeker het besef gehad dat ik een aantal mensen daarmee echt pijn heb gedaan en dat spijt mij ten zeerste." De rapper is te horen op de nieuwe plaat van Lange Frans op de nummers Silence en Barbecue. Verder was er voor vandaag nog weinig bekend over Anne.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rapper Anne Frank wijzigt naam na commotie

"Ik wil beginnen met het feit dat Anne Frank voor mij altijd een voorbeeld is geweest sinds dat ik klein ben", gaat ze verder. "Zij was voor mij altijd een persoon die vanuit een heel benarde situatie, namelijk oorlog, vanuit helemaal niets toch haar eigen, kleine wereldje wist te maken. En toch eventjes daaruit kon ontsnappen zich te uiten in haar dagboek."

Ook werd vandaag duidelijk dat de rapper in het verleden tweets online had gezet met een antisemitische toon. "De tweets van jaren geleden waren dom, ondoordacht en onbezonnen", legt Anne uit. "Ik schreef het vanuit de persoon die ik toen helaas was, maar die ik vandaag gelukkig niet meer ben en nooit meer zal worden. Als er partijen zijn die van mij een persoonlijke uitleg willen, kom ik graag op de thee om de lucht te klaren. Voor nu: sorry."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`