Entertainment

Cijfers zijn binnen: When They See Us megasucces op Netflix

26 juni 2019 21:11 Aangepast: 26 juni 2019 21:25
Beeld © Netflix

When They See Us werd al breed uitgemeten in de media en velen lieten weten onder de indruk te zijn van het heftige verhaal in de mini-serie. Maar Netflix maakt zelden duidelijk hoeveel kijkers een film of serie op het platform heeft gehad. Dit keer niet: meer dan 23 miljoen mensen hebben de show gekeken.

"Onze verhalen zijn belangrijk, ook voor de rest van de wereld"

Ava DuVernay, de maakster van When They See Us, liet weten in tranen te zijn door het enorm hoge kijkersaantal van de show. Maar liefst 23 miljoen accounts hebben de serie gekeken, laat ze weten via Twitter. "Moet je je voorstellen dat er mensen zijn die echte verhalen van zwarte mensen niet boeiend genoeg vinden", tweet Ava. "Dat idee maakte me altijd kwaad. Dus toen Netflix me vertelde dat er meer dan 23 miljoen mensen hebben gekeken, moest ik huilen. Onze verhalen zijn belangrijk, ook voor de rest van de wereld. Een nieuwe waarheid op een nieuwe dag." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump: Geen excuses aan When They See Us-mannen

Met die hoeveelheid komt When They See Us in de buurt van het andere succesverhaal, Our Planet. Netflix kondigde aan dat zo'n 25 miljoen accounts de serie binnen een maand van release had gekeken. Andere series wisten nog meer mensen te boeien, zoals The Umbrella Academy (45 miljoen), Sex Education en You (beiden 40 miljoen). De streamingdienst telt een kijker pas mee wanneer 70% van een aflevering of 70% van een film bekeken is. 

When They See Us gaat over de zogenaamde Central Park Five. De tieners Kevin Richardson, Anton McCray, Yusef Salaam, Korey Wise en Raymond Santana werden beschuldigd van het seksueel aanranden van een vrouw in het New Yorkse park in 1989 en werden onterecht veroordeeld. DNA-bewijs en een bekentenis van de echte dader leidde er in 2002 toe dat ze werden vrijgesproken. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore