Entertainment

Estelle over roof: 'Ik heb m’n longen uit mijn lijf gegild'

25 juni 2019 18:30
Beeld © ANP

Estelle Cruijff werd begin november slachtoffer van een brute straatroof, waarbij haar gouden Rolex werd gestolen. "Voor ik het wist, lag ik op de grond", vertelt ze openhartig in het zomerboek van LINDA.

"Ze hebben me behoorlijk te grazen genomen"

In het blad doet Estelle een boekje open over de beruchte nacht. "Het ging heel snel, maar tegelijkertijd juist helemaal niet. Een soort rare slow motion", legt ze uit. De buit van de misdaad? Eén Rolex, iets wat Estelle nog maar amper kan bevatten. "Ongelooflijk dat je daarvoor iemand helemaal tegen de grond werkt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Lichamelijk letsel Estelle Cruijff blijkt ernstiger dan gedacht

Naast de gestolen Rolex bleef ook Estelle zelf niet onaangeraakt. Ze werd bruut mishandeld - volgens John van den Heuvel zelfs gewurgd, en hield er een hersenschudding aan over. "Je voelt je heel kwetsbaar, want iemand heeft aan je gezeten en je privacy geschonden (...) Ze hebben me behoorlijk te grazen genomen, dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik heb m’n longen uit mijn lijf gegild." Ze dacht zelfs even dat ze het voorval niet meer zou kunnen navertellen.

De overval heeft diepe indruk gemaakt op Estelle. Zo durfde ze de eerste weken niet alleen over straat. Inmiddels gaat het wel weer wat beter "maar uiteindelijk blijft het natuurlijk wel een trauma." Ze is er dan ook door getekend, zo vertrouwt ze het blad toe. "Ik ben alerter geworden en kijk meer om me heen, waar ik ook ben. Ik probeer spontaan te blijven, maar ben ook gefocust."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Estelle Cruijff mishandeld en beroofd op straat

Toch probeert ze zich niet te laten kennen: "Ik heb altijd geleerd: don’t fight your fears, face them. Je moet er echt doorheen en dat is lang niet altijd makkelijk. Af en toe krijg ik nog steeds de rillingen."

Het LINDA.Vakantieboek ligt vanaf woensdag in de winkel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore