Ga naar de inhoud
Entertainment

Failliete Boris Becker gooit hebben en houwen in veiling

Beeld © Getty Images

Boris Becker heeft zich al een tijd geleden failliet laten verklaren. De oud-tennisser probeert nu zijn schulden af te kopen door trofeeën, bekers, ringen en horloges te laten veilen. In rap tempo heeft hij een vermogen van ongeveer 170 miljoen euro erdoorheen gejaagd.

Boris Becker is de jongste winnaar in de geschiedenis van Wimbledon en heeft daar een fortuin aan overgehouden. Inmiddels lijkt dat allemaal weg te zijn en is de oud-tennisser failliet verklaard. Om zijn schuldeisers deels terug te kunnen betalen, gooit Boris maar liefst 82 voorwerpen in een veiling bij Wyles Hardy. Dat betekent dat fans kunnen bieden op onder andere bekers, medailles, horloges en foto's. De veilig duurt tot 11 juli. 

Boris
Lees ook:
Boris Becker vergeet scheiding op Oktoberfest

De 51-jarige Boris werd in 2017 failliet verklaard. Toch leek het er even op dat zijn bezittingen niet aangeraakt konden worden, omdat Boris beweerde dat hij een diplomatieke status in de Centraal Afrikaanse Republiek had. Later werd door een rechter geoordeeld dat dit niet het geval was en dat zijn spullen alsnog over de toonbank mochten. Tijdens een eerdere veiling werd al flink geboden op de bezittingen van de oud-tennisser. Helaas niet genoeg om zijn totale schuld af te lossen. 

Boris
Lees ook:
Boris Becker doet Lilly niet te kort na scheiding

Het vermogen van Boris werd geschat op ongeveer 170 miljoen euro. Naast zijn faillissement werd de woning van zijn moeder als onderpand opgegeven en claimt een zakenman nog eens 37 miljoen van hem tegoed te hebben. Het is een heel ander leven voor de voormalig tennniskampioen, die in zijn hoogtijdagen veel geld binnen harkte met tenniswedstrijden, sponsordeals en tv-optredens. 

Kledingmerken als Puma en Lotto betaalden een godsvermogen aan Boris voor een samenwerking. Ook Coca Cola, Philips en Mercedes Benz trokken de portemonnee voor de sportman. En dat kwam allemaal boven op het enorme prijzen- en deelnamegeld dat hij kreeg voor de tenniswedstrijden. Tel daarbij de bedragen op van tv-optredens, wat volgens de Duitse krant Bild opliep tot tienduizenden euro's. 

Huwelijk
Lees ook:
Huwelijk Boris Becker en Lilly voorbij

Maar de vraag blijft: wat is er gebeurd met de miljoenen van Boris? De Duitse media krijgen er geen genoeg van en geven de schuld aan onder andere een scheiding, liefdesbaby, veel te veel uitgaven en vooral een handjevol misgelopen investeringen. Het zal in de loop der tijd vast duidelijk worden wat er precies is misgegaan. In de tussentijd kunnen fans mee blijven bieden op zijn bezittingen bij Wyles Hardy.